Kismacskának nincs széklete, mit tegyek?
Pénteken hoztam el a tenyésztőtől egy 3 hónapos kismacskát, akinek azóta nem volt széklete :( Pisilni az alomba jár, vagyis nem azzal van a gond, teljesen tiszta, rendszeresen takarítom, naponta több alkalommal is.
Erőlködni nem erőlködik, amikor a wc-én van, vagyis még ingere sincs a kakira. A tenyésztőnek már jeleztem a gondot, szerinte a környezetváltozás vagy az új tápra való átállás lehet ilyen hatással a szervezetére (mielőtt elhoztam, azelőtt nem sokkal álltak át másik tápra a macskák, talán az ütött be számára). Mindenesetre, abban állapodtunk meg, hogy hétfőn állatorvoshoz viszem, ha vasárnap még nincs széklete. Egyelőre azt a tápot kapja, amit az új előtt, hátha tényleg csupán ennyi a probléma. Amúgy a hangulatával nincs gond, eszik és iszik rendesen, annyira aktív, mint a hasonló korú társai, nem levert, nem bágyadt, vagyis nyilván tényleg csak ez a rengeteg stressz, ami a környezetváltozás révén érte, de nyugodtabb vagyok, ha orvos is látja... A kérdést azért írom ki, mert addig is szeretném olvasgatni, ha valakinek volt már ehhez hasonló problémája, mivel jelenleg kissé rástresszelek a dologra, noha tudom, hogy olyan nagyon komoly baja nem lehet (remélem). Hátha kissé nyugodtabb leszek hétfő délelőttig :D
Nekem sincs ilyennel tapasztalatom, de ha nem levert, akkor valószínűleg nincs nagy baj. Nem lehet, hogy nem az alomba kakilt és nem vetted észre? Tudom, a cicakaki elég büdi, de ha pl van cserepes növényed lehet, hogy annak a földje szimpibb volt neki :D Mindenesetre az állatorvos nem árt.
Majd kérünk update-et! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!