Hogyan csökkentsek a macskám etetési költségein?
Van 3 db cicám. Azért vállaltam őket, mert szeretem a macskákat, semmi bajom velük, az "átlagfogyasztásig", ahogy a kormányunk mondja, megtudom nekik vásárolni a kaját, meg a különféle dolgokat, amik kellenek, de egy kicsit az árak emelkedése miatt baromira felmentek a tápok, alutasakos eledelek árai és nem igazán győzöm már.
Egyik, a fiú macskám baromi sokat eszik, kb 3x annyit, mint a másik kettő. És folyton csak az alutasakos kajákat enné, de ezt nem lehet pénzzel győzni. Míg eddig 4 csomag Felix eledel mondjuk volt 600 Ft, most lassan a 800 Ft felé közeledünk és már a 12 meg 24 darabosak sem minden esetben érik meg, ha elosztom darabra, sokszor drágábbra jön ki, mint a 4 darabos, ami enyhén szólva kicsit sok, hiába, hogy a másikok normális mennyiséget esznek meg. A prémiumokról nem is beszélek, azokat nem is szeretik, ezért kapják ezt. Tápból a Purinát kapják, baromi egyszerű, azért mert azt eszik meg, hiába a Royal meg a többi. Nem beteg a cica, volt orvosnál, semmi baja, egyszerűen szeret zabálni. Ha nem kapja meg a tasakost, inkább nem eszik, a tápja ott marad az edényben.
Szeretem a macskákat, sőt, hülyének is néznek sokan, hogy mit foglalkozok velük, vegyek nekik Sparos meg Tescos konzervet és ne törődjek vele. De azért én nem ilyen vagyok. De a végtelen pénzes ember sem, aki a fizetésének a nagy részét állateledre költse. Van egy bizonyos határ, amit tudok finanszírozni, de van amit már nem.
Ti hogyan csinálnátok?
Ne vegyél alutasakost, a Felix úgyis szemét kategória. Elvannak száraz táppal is.
Lehet kell pár nsp mire megszokja a fiú macska, de nem fog éhen halni.
4 éves a macskám, sose etettem alutasakossal. Csak egy jobb fajta táp, ami neki való (ivartalanított benti macskának), meg különböző jutalomfalatok (szintén jobb minőségben és napi max 4-5 db) elegendő neki. Gyönyörű tiszta, fehér egészséges fogak, napi egyszer nagydolgozik, ami szintén a táp jó minőségére utal. Kicsit lóg a pocija, meg van rajta mit fogni, de nincs elhízva - kimérem minden reggel a napi ajánlott mennyiséget tápból és azt nem lépjük túl.
Szóval vegyél 3 (amennyi macskád van) különböző mérőedényt (én mondjuk egy bögrét fogtam be erre), nézd meg a táp táblázatát, hogy melyik macskának mennyi ajánlott mennyiséget kell kimérned és próbáld azt betartani. Vegyél inkább jutalomfalatot, helyezz ki több helyre vizet, hogy sokat igyanak.
Tápot csak nagykerből rendelj, nagy mennyiségben!
Az ebédedből főzz többet! Az enyémek imádják a pöcit.
Elhiszem, hogy sokat koltesz rajuk, az alutasakos nem gazdasagos, raadasul ezek meg szar minoseguek is.
Vegyel szaraztapot (smilla, premiere pl) es etess azzal. Ar-ertek aranyban szerintem nagyon jo kis tapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!