Miért nyalja a macska a kezem?
Az utóbbi 20évben folyamatosan volt macskám, egyszerre több is, tehát tapasztaltam ezt-azt a macska pszichológiával kapcsolatban, de ehhez hasonlót még nem láttam.
Tehát a fél éves ivaros kandúrom nagyon bújós, az udvaron is gyakran követ és keresi az alkalmat, hogy az ölembe ugorjon és követeli, hogy simogassam. Ilyenkor minden esetben a kezem nyalogatja hosszú ideig és közben dorombol, de kizárólag csak a kézfejem. A tenyerem kívül-belül és az ujjaim is egyaránt, de mindezt csak csuklótól lefelé. Semely más testrészem nem nyalogatja, kizárólag csak a kezem.
Azt már kizártam, hogy az ízem/illatom izgatja, mert egyaránt nyalogatja a tiszta és a piszkos kezem is. Akkor is,ha frissen mosott és szappan szagú, és akkor is ha például olajos/zsíros autóalkatrészeket fogdostam, vagy bármi büdös szennyeződés van a kezemen. (A munkámból adódóan ez gyakran előfordul, de olyankor nem hagyom, hogy nyalogassa.)
Tisztogat.
Anyukám macskája a homlokát nyalogatja. Ritkán hagyja neki, mert nagyon erősen csinálja az érdes nyelvével. De nyafog érte, mancsával a hajába kapaszkodik és húzza a fejét magához. Sztem véresre nyalná, ha lehetne. Csak a homlokát. És csak neki.
#4.
Az igen! Jó tüskés nyelve van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!