A cicák általában igénylik, hogy játsszanak velük?
Személyiségfüggő. Nekem az egyik abszolút nem játékos, viszont nagyon bújós cica. Gyakorlatilag ahogy leül valamelyikünk, már ott van, dörgölőzik, dorombol, vágyja a simogatást. Vele összebújva alszunk, belefúrja a kis fejét a nyakamba minden este és reggel is ott van a közvetlen közelemben, valamink mindig összeér.
A másik cicánk is szereti a simit, hála Istennek egyikük sem egy pokróc. 😄 De ő kifejezetten játékos, ha valami miatt kimarad 1-2 nap (pl betegek a gyerekek), akkor már minden baja van és kaparja azt az ajtót, ahol a játékpálcákat tároljuk. Neki napi 3-4 10 perces fárasztás KELL, ahhoz, hogy boldog cica legyen. 😊
Amikor gyerek voltam volt két kijárós kandúr macskánk (falusi viszonyok között). Sajnos (mai fejjel gondolkodva felelőtlenül) ivartalanítva sem voltak.
Az első kb. 2 évben volt az, hogy igényelték a foglakozást, játékot stb.
Ahogy öregedtek már kevésbé... a végén már csak addig kellet emberi társaság nekik, ameddig a kaját kapták.
Ezek között a viszonyok között nem éltek olyan sokáig mint a szobamacskák, biztosan nem tudjuk, de valószínűleg mindkettőt elcsapta autó kb. 5-6 éves korban (amúgy stramm erős macskák voltak).
Amennyire én láttam szobamacskák esetén azért jellemzőbb, hogy kell nekik az ember. De szerintem idősebb korban ezeket is inkább csak a kényelem érdekli, nem a játék/interakció. Értsd azért pihen meg az öledben mert kényelmes/meleg, nem azért mert veled akar csinálni valamit.
Tehát saját tapasztalatom az, amit a vicc mond:
Egy kutya gondolatai:
- Itt lakom ezzel az emberrel, aki etet engem, meleg szállást biztosít, simogat és szeret engem. Ezek szerint ő az Isten!
Egy macska gondolatai:
- Itt lakom ezzel az emberrel. Etet engem, simogat, takarít, szállást biztosít. Ezek szerint én vagyok az Isten!
(Természetesen minden macska egyedi karakter, tehát lehetnek ellenpéldák.)
Az én cicámmal van a közös játék (óbégat kint a folyosón, ha éppen tévézek és játszani akar) ilyenkor fogócskázunk vagy bújócskázunk (ezeket ha hiszitek, ha nem, ő találta ki!).
Aztán ha ezt elunja akkor van a saját maga szórakoztatása, beugrik a saját dobozába (sima papírdoboz, ami már díszcsomagolást kapott és ebben van az összes játéka, macskamentás párna, labda stb-stb...), kiválasztja jó nagy zaj közepette hogy mivel akar játszani, a nyertessel a szájában kiugrik a dobozból, elcaplat vele a szőnyegig és ott ad neki! Dobálja, rugdossa, szaladgál vele stb.... aztán megy a dobozba és kivesz valami más, azzal ugyanígy. :)
És ezt minden este!
(A közös játék néha reggel is kell ám :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!