Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen tej lenne jó egy olyan...

Milyen tej lenne jó egy olyan kiscicának aminek még most nyílt ki a szeme?

Figyelt kérdés

Van egy cicám, nem szoptatja a kiscicáit egyáltalán nem foglalkozik velük, egész nap sírnak és már alig élnek nem foglalkozik velük... Nagyon sajnálom a két kis cicát! Szerintetek milyen tejet adjak nekik, tehén vagy kecsketejet? Normális válaszokat várok!

Előre is nagyon köszönöm!

2010. szept. 22. 22:43
 1/10 anonim válasza:

[link]

Ha nincs rá pénzed, kecsketej is jó. De tehéntejet NE adj nekik, mert hasmenésük lesz.

2010. szept. 22. 22:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Mindkettő nagyon zsíros, nem hinném, hogy a kiscicáknak jó lenne. Ha az anyamacska nem szoptatja őket, akkor nem hinném, hogy sok esélyük van szegénykéknek az életben maradásra.
2010. szept. 22. 23:35
 3/10 Bocipók ***** válasza:

A tehéntejtől hasmarsot kapnak, azt semmiképp ne adj.

Egyik ismerősöm ugyanígy járt, ő gyógyszertárban vett babatápszert, azt adta vízzel keverve és gond nélkül kandúrbandivá érett a kismacskesz.

2010. szept. 22. 23:38
 4/10 Bocipók ***** válasza:
Ha már alig élnek és tényleg reggelig nem tudsz nekik tápszert beszerezni, ebben az esetben adhatsz langyos tehéntejet kiskanállal, még mindig jobb, mintha éhen halnának!!!!
2010. szept. 22. 23:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Vegyél tápszert és fecskendőt, naponta többször etesd meg őket. Langyos vattával simizd a hasukat, a feneküket (mintha az anya nyalogatná őket), hogy az anyagcseréjük is rendben legyen. Sok sikert!
2010. szept. 23. 09:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Pont, hogy a macska teje zsírosabb, mint a tehéné, ezért ha tehéntejet adsz neki, azt sűrítsd tejszínnel, vagy olíva olajjal. A laktóztól lesz hasmenése, nem a zsírtól.

De akkor már inkább a kecsketej, ha nem tudod megoldani a tápszert.

Olvasd ezt el! [link] benne van minden amire szükséged lehet!

2010. szept. 23. 11:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, tegnap fecskendővel adtam nekik langyos tehéntejet, mert már nagyon rossz állapotban voltak, alig mozogtak, de elmentem tápszerért! Nagyon szépen köszönöm! Remélem megmaradnak, nagyon sajnálnám őket!
2010. szept. 23. 12:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha tehéntejet adsz elöször forrald fel, utána hütsd le, hogy iható legyen, akkor nem okoz hasmenést.

Valószínüleg azért nem foglalkozik velük az anyjuk, mert nem igazán életképesek. Ez nem jelenti azt, hogy nem élik túl, de lehet, hogy beteges cicák lesznek. Az ilyen cicákat az anyjuk elkülöníti és általában sorsukra hagyja, mert a természetben nem élnék túl. Nekem volt ilyen cicám, majdnem 8 évig élt, csak folyton beteg volt.

2010. szept. 23. 18:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Értem, most találtam meg a cicám másik két kiscicáját azoknak semmi bajuk sincs, de nem értem h eddig miért etette a két árvát, hisz ezeknek is ki volt nyílva a szemük és körülbelül egyforma nagyok!
2010. szept. 23. 19:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Én már neveltem fel kiscicákat KECSKETEJEN! 7-ből 5 felnőtt!
2010. szept. 24. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!