Mi lehet a kiscicámmal?
De te azt várod hogy csodát tegyünk. Fogd fel higy nem lehet minden úgy ahogy te akarod. Mi nem tudunk vérvételt cső álni és gyógyszert írni. Egy hisztis kis p lehetsz aki ha nem kapja meg amit akar megsértődik.
Csak az fogadjon be macskát aki tud róla gondoskodni. Ha nem tudsz róla gondoskodni akkor keress gazdát. Én ezért vállaltam csak egy macskát. Pedig jó lenne többet csak anyagilag nem engedhetem meg magamnak. Mert egy cicának is kellenek oltások pl csak sokan nem viszik. Az ivartalanítás mellett és még a többi pl féregtelenítés bokhairtas...Ha idős akkor ízületvédő...
Nem fogja fel, kar is tovabb taglalni.
Beszeltunk privatban is, igazi regimodi falusi macskatartasrol van szo, a durvan leszarom fajtabol, ugyhogy teljesen felesleges volt ezt a kerdest kiirni.
Elajandekozni nem fogja oket, mert “szereti” a macskakat. Es ez ertheto, gyerek, nem varhato el tole felnott gondolkodas, csak szeretetbol nyilvan nem lehet macskat tartani.
Pont emiatt vagyok a szuleire duhos, az o hibajuk az egesz.
Dehat ez van.
#31: "Mert egy cicának is kellenek oltások pl csak sokan nem viszik. "
Ez olyan dolog, hogy 18 évig élt egy macskám oltások nélkül, van egy 5 éves és nincs oltva, további kettő (13 és 14 évesek) csak az első oltásokat kapták meg. Bent élő, mentett macskák.
Állatorvosok közt is van, aki helytelennek (és pénzlehúzásnak) tartja az évenkénti oltást, csak az angolnyelvű oldalakon kell szétnézni.
Benti macska mas!
Bar en azon az allasponton vagyok, hogy nekik is kell oltas, de kinti macskak eseteben egyszeruen muszaj (lenne). Azert par csunya betegsegtol vedelmet nyujt es ez azert nem mindegy.
Azt erosen ketlem, hogy barmilyen kulfoldi szakirodalom azt mondana, hogy az oltas felesleges kinti allatok eseteben. Ezt en nem hiszem el, bocsi.
Amelyik allatorvos meg ellenzi az oltast, azt messzirol el kell kerulni.
34.
A te macskád bennti macskák. Sokkal kevesebb veszélynek van kitéve mint az enyém mivel ő kinnti-bennti. Csendes környéken lakunk, kijár vadászni de bejön aludni és enni. A lényeg az hogy más macskáktól vagy még ki tudja mivel találkozik elkaphat betegségeket, macska AIDS vagy veszettséget...Ellentétben egy bennt cicával aki gyakorlatilag senki mással nem találkozik csak a házban élőkkel.
#37: Ha kinti macskák lennének, beoltatnám őket. Nem az oltást ellenezte, hanem az évenkénti újraoltást, mert feleslegesen megterheli az állat immunrendszerét.
Javaslom Dr. Andrew Jones YouTube videóit, pl ez pont erről szól:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!