Idős macskáknak a fájdalomcsillapítót táplálékkiegészítő szintjén kellene adni?
En errol meg soha nem hallottam.
Csak akkor adnek, ha fajdalma van. Egyeb esetben oszinten, minek? Terheled vele a majat feleslegesen.
Fájdalomcsillapító akkor kell , ha fájdalama van az nem arra való, hogy szedje csak ezért is nem táplálélkkiegészítő a neve.
A helyedben csak akkor és addig adnám a macskámnak amíg szüksége van a fájdalomcsillapításra. Na meg persze a fájdalom okát kéne elsősorban kezelni.
Kérdésre én még nem hallottam ilyen nézetről.
2# Igen, kifejtette. Az a lényege, hogy az idős macskának sokszor lehet fájdalma, amit nem feltétlenül veszünk észre, mert bizonyos fájdalom szint alatt elég jól el tudják rejteni/nem mutatják annyira. És ezért időről-időre, ha már valami pici más, pl. kicsit kevésbé aktív a macska, akkor fájdalomcsillapítót kellene neki adni eszerint a nézet szerint. Magyarán az olyan fájdalmak kezelésére, amit az állat nem mutat ki egyértelműen.
Tisztában vagyok sajnos vele, hogy a fájdalomcsillapítók terhelik a májat, vesét, gyomrot is, ezért is csodálkoztam ezen, és kérdeztem meg, hogy hallott-e ilyenről más is. Nem volt szó a mi macskánk folyamatos fájdalomcsillapítózásáról egyelőre, remélem, nem lesz rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!