9 hetes kismacskának megy a hasa. Mit csináljak?
Sziasztok!
5 napja hoztam haza menhelyről a cicust. Az első este nedves táppal etettem, ami után többször ment wcre és minden alkalommal híg volt az ürüléke. Másnap megkérdeztem a menhelyet és eddig még csak száraz tápot kapott. Utána próbáltam főleg azzal etetni, de kétszer még becsúszott a nedves táp, mivel nem volt hajlandó hozzá érni a szárazhoz. Most két napja azonban csak szárazat eszik, kicsit felvizezve, hogy mégse száradjon ki (bár magától is sok vizet iszik). Az első 3 napban nagyon sokat is járt a wcre, és a 2-3. napján játszani sem akart nagyon, de tegnap és a mai nap is eddig csak 3x volt wcn, ami már jó, viszont még mindig nagyon híg. Azonban tegnap óta már játékos a macska, ezenkívül bújós, aranyos cica. Olvastam, hogy a hirtelen tápváltás, illetve a környezetváltás okozta stressz is okozhatja a hasmenést. Érdemes holnap elvinnem állatorvoshoz, vagy várjak még pár napot? Ma el akartam vinni, de sajnos a rendelő ahová szeretném még 3 napig szabadságon van, de ha sürgős a dolog, akkor holnap elviszem máshoz, mindenki akit kérdeztem más véleményen van, nem tudom mit kellene tennem, ő az első cicám. Azért aggódom nagyon, mert szerintem vékonyabb, mint amennyinek ennyi idősen kellene lennie (670g), félek, hogy a hasmenés miatt fogyni fog, bár amikor adok neki enni, azt lelkesen el is fogyasztja. Illetve van valami tippetek, hogy mit adjak neki, hogy javuljon?
Kapott féreghajtót? Az elmondottak alapján lehet, hogy férges, bár nem vagyok állatorvos. Tejet nem kapott, ugye? Ha igen, akkor valószínűleg az lesz a bibi. Én elvinném dokihoz, de te látod, hogy milyen az állapota.
Minden esetre nagyon rendes tőled, hogy menhelyi cicát fogadtál örökbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!