Normális, ha kicsit vadabbul játszik a 9 hetes cica?
9 hetes nőstény kiscicám van, kb 4 napja van velem eddig engedte hogy simogassam, dorombolt, bújt az emberhez.
Ma délután óta meg olyan, mint akinek elmentek otthonról. Mindent szétkarmol, futkos jobbra-balra vadássza a bokámat, harapdálja a kezemet. Mit tehetek vele? Vagy ez az igazi énje?
Tudom még picike, tanulnia kell és fejlődnie. Neki még minden játék, csak közben a karmolászás, harapás nekem is fáj.
Próbáltam már, hogy mikor megharap felkiáltok, de bagózik rám.
9 hetesen meg messze nem lehet megallapitani azt, hogy a macska milyen jellem lesz kesobb. Majd olyan 7-8 honapos koraban mar gondolkozhatsz ezen, akkor mar latszik, de 1 eves koruk utan nyugszanak le igazan.
Tok normalis kolyokmacska, de termeszetesen szolj ra, amikor harap, esetleg allj fel es hagyd ott.
Vegyél neki ját~kokat, botos, lézer, labda stb. Ezekkel fáraszd le.
Vehetsz fel vastag pulcsit és rászoktathatod hogy abban haraphat, enyém is tudja. Ha harapni akár, nyávog, látom a fején hgy ez kell neki (én hagyom hogy kiélje magát, elvégre ragadozó), mondom neki "várj", ilyenkor tudja, mindjárt jövök pulcsi a beöltözve és rávetheti magát a kezemre. Ha nagyon belemelegedne akkor leállítom, elvonom a figyelmét. Már felnőtt cica így van macskamentás hosszú párnahengere, na azon kiélheti magát, ott elgurulhat a gyógyszere, azt tépi ezer foggal&körömmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!