Régen máshol is megvolt falun az az iratlan szabály, hogy a kismacskákat addig el lehetett "tüntetni", amíg nem nyílt ki a szemük?
"és nem volt még divat az ivartalanítás"
Az a baj, most sem divat és nem csinálják kellően sok helyen....
Sajnos volt anyósom is csinált 1x ilyet, 4ből kettőt amit nem akart meg tartani, nem tudom mit csinált velük pontosan... akkor utáltam meg anyóst...( kb 10 éve történt)
Én falun nőttem fel, és igen, nálunk is azt mondták, hogy "amíg nincs a szeme kinyílva, nem érez semmit", és megölték a kiskutyát, kismacskát. Földhöz vagy falhoz csapták, vagy egy vödör vízbe dobták, vagy gödörbe dobták és rá a földet, szomszéd néni a trágyadomb mellett összegyűlt ganélébe dobta a kiscicákat, vagy kivitték az erdőszélre és otthagyták.
De nem változott semmi, ma is ezt csinálják. Nagyon kevesen ivartalanitanak nálunk a faluban, eleve kutyához, macskához orvost is nagyon kevesen hívnak, és nem költenek rá. Bátyáméknál két kutya van, etetésük kimerül abban, hogy a mosogató alatti szekrényben van egy vödör, amibe minden maradékot öntenek, és abból mernek a kutyáknak.
Én mindig sírtam kiskoromban a megölt kölykök miatt, mindig megkaptam, hogy urizáló, kényeskedő hisztis p.csa vagyok, hát úgyse érez az semmit, még a szeme sincs kinyílva...
El is költöztem otthonról, mihelyt tudtam.
"és nem volt még divat az ivartalanítás"
Az a baj, most sem divat és nem csinálják kellően sok helyen....
12es vagyok, az ivartalanításra értettem, hogy nem csinálják elég helyen, mielőtt többen félreértik, csak elsőre nem gondoltam erre...
Kifelejtettem:
Mindig meghagytak egyet, hogy az anya ne legyen depressziósy én meg örüljek a kismacskának. De sajnos ők álltalában elpusztultak mert az anya nem törődött velük, mert megviselte a 4-5 másik kölyök elvesztése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!