Van valami "szabály" a cicák fürdetésére?
Szerintem meg ne várj a fürdetéssel, mert később már nem fogod tudni hozzászoktatni!
De a fürdetéskor tarts be egy- két szabályt:
A fürdőszobában nem legyen huzat!
A cica alá tegyél egy régi törölközőt, hogy ne csúszkáljon a vízben.
A víz hőmérséklete ne legyen túl meleg, de hideg sem, hogy nem fázzon a picurka.
A samponnal alaposan dörzsöld át, de vigyázz, hogy ne menjen a szemébe, orrába, fülébe (és a víz sem).
A sampont folyóvízzel jó alaposan le kell öblíteni, és jól megszárítani a bundáját.
Szerintem két hónapos cicát már lehet fürdetni, én is fürdettem az enyémet :)
A bolhapor pont annyit ér mintha kammilás hintőporral szornád be...nyakőrvet kéthóapos macskára még nem rakunk.
Ha macskát akarsz fürdetni fontos hogy mindkét kezeden erős kesztyű legyen másképp vérfürdő lesz.
A víz tényleg ne legyen túl meleg, de a macs testhőmérsékletét érje el.
A bolhák ellen a fürdő a leghatásosabb, és legjobb minnél elöbb kiirtani őket. Nekem volt egy két hónapos macskám, amit a bolhák öltek meg, mivel vérszegény lett. Megfürdettük de már késő volt.:(
Csatlakozom azokhoz, akik szerint nem macskának való a fürdőzés. A macskák írtóznak a víztől.
Nekem mondjuk szobacicám van, ő tökéletesen tisztán tudja tartani magát és mindenki csodájára jár, hogy milyen szép a bundija.
Néha berakom a pár centis vízbe, hogy a tappancsa ne legyen piszkos, de akkor iszonyúan hisztizik.
Akik nem hívei a macsek tisztításnak olvassák el még egyszer a kérdést.
Bolha írtós sampon!
Szerintetek miért fürdeti meg??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!