Maine Coon tápot lehet adni Sziámi macskának?
Ez a fajtatap dolog a legnagyobb atvagas a vilagon, nem is ertem ki dol be neki 🤣
Na mindegy.
Adhatod neki.
@4: 😂😂
Esküszöm, ha nyugdíjba megyek, macskatáp kereskedést nyitok. Átcsomagolom a hótt átlagos kajákat csilivili fajtazacskókba, és tripla áron árulom... :-D
Köszönöm a kedves válaszokat🙂
Most, hogy olvastam a kommenteket rájöttem arra, hogy igazatok van. Tényleg én voltam a hülye azért, mert segíteni akartam egy macskának és nem akartam, hogy emiatt valami emésztési gondjai legyenek. Tudom, hogy a maine coonnak a szívével vannak gondok és voltam olyan bolond, hogy azt hittem a fajta tápja egy kicsit erősíti a szívet és esetleg árt egy másik fajtának ha sokat eszik belőle. És azt is köszönöm, hogy felnyitottátok a szemem a fajtatáppal szemben. Túl naiv voltam. Innentől kezdve szerintem Friskies-t és Kitekat-ot fogok neki adni, hisz az olcsóbb is.
Tényleg köszönök mindent és sajnálom, hogy ezzel a kérdéssel raboltam az időtök. De legalább jót szórakoztatok rajtam😘😘
Jó hát ne érezd magad szarul. Lehet itt mondani hogy nincs különbség a fajtatápok között, de van. Prémium minőségnél kiderül.
Main coon fajtatáp:
"Optimális a Maine Coon macskák és a nagy termetű macskafajták számára.
MAINE COON: Szívműködés – A taurin, omega-3 zsírsavak és ásványi anyagok (magnézium, nátrium, kálium) igényekhez igazított mennyisége jótékonyan hat a szívműködésre.
Analitikai összetevők:
34% fehérje, 20% zsírtartalom, 8% nyershamu, 4% nyersrost, 1,25% kalcium, 1,05% foszfor, 0,09% magnézium, 0,5% nátrium, 0,8% kálium, 4,05% omega-6 zsírsavak, 1,25% omega-3 zsírsavak. "
Ezzel szemben ugyanezen márka sima adult macskatápja, SELECT GOLD Adult Hair & Skin:
" Analitikai összetevők:
34% fehérje, 21% zsírtartalom, 7,8% nyershamu, 4% nyersrost, 1,3% kalcium, 1,1% foszfor, 4,3% omega-6 zsírsavak, 1,25% omega-3 zsírsavak. "
Nyilván nem lesz baja semelyik másik fajtának se a Maine Coon változattól, de ha Maine Coon macskám lenne, a neki való, jobban az ő igényeire szabott táppal etetném, az biztos. A fentiek magukért beszélnek, ezt a márkát állatorvosok közreműködésével fejlesztették ki, de laikusként nyugodtan nekiállhattok ezt is jól megszakérteni és lefikázni... 🤣
Kivalasztottam talalomra egy nem fajtatapot, el lehet olvasni az osszetevoket, ebben is van omega3, asvanyi anyagok, taurin meg egy csomo minden.
Hogy is van ez akkor?
Segítek: kálium és magnézium.
Na azt keresd meg a többiben. És szakértsd meg mindenképpen, persze csak ha van állatorvosi diplomád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!