Sziámi macskánál normális az hogy első fialásra 5 kölyke is lett?
Hihi :)
Egy anyatigris már csak ilyen, lehet bármilyen 'mogorva', a kicsiket teljes szívéből szereti :)
Nálunk volt egy kóbor cica (közönséges házimacska) akit próbáltunk magunkhoz édesgetni, de nagyon félt, menekült. (néha közel engedett, de pl. megfogni sose tudtuk)
Egyszer odaszült a kerti fészerbe, de mivel az nem volt túl biztonságos, ezért behoztuk magunkhoz a - akkor épp nem használt, üres - fásládába a konyhában. Látta hogy mit csinálunk, az ajtót is nyitva hagytuk, de még a szobából is kijöttünk :) Nem akartuk, hogy azt higgye, "elraboltuk" a kiscicáit. Mutattunk neki egy biztonságosabb helyet, a döntést rá bíztuk.
Fura módon ott maradt a ládában.
Nagyon cuki kis szőrpamacsai voltak :) Egyszer nem bírtam ki, odamentem hozzájuk, és engedélyt kértem a megsimogatásukhoz :)
Anyacica nem mutatta jelét annak, hogy zavarná a jelenlétem, és azt is hagyta hogy a kiscicákhoz érjek. Persze ezt csak akkor csináltam, ha ő is ott volt és látta, és csak lassan, óvatos mozdulatokkal. Először őt simogattam meg, hogy lássa, nem bántom őket.
Nem sokkal ezután mintha kicserélték volna. Ő lett a legbújósabb cicánk, aki eddig valaha volt :) És a legpuszisabb is, mindig nyalogatja a kezem, akárhányszor csak "hatótávon" belül van :D
Beütemeztünk neki egy ivartalanítást - sajnos nem tudtuk hamar megoldani, egyszer egy fontosabb kiadásunk volt, másik alkalommal pedig a kedvenc dokink szabadságon volt (volt persze másik orvos, de mi hozzá ragaszkodtunk) így becsúszott egy második alom.
A macska szülés előtt türelmetlenül nyávogott az ajtó előtt, majd amikor beengedtük végre, rohant a fásládába és életet adott a második alomnak.
Azóta persze ivartalanítva lett, és azóta is ő a legbújósabb macsek a környéken :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!