Prevital, Whiskas, Friskies macskatápok jók?
Nem, sz4rok mind.
Ilyen olcsó kategóriásba a Concept for life, sanabelle jók.
Sokan mondják a josera, cat vital tápokat is
4% a hústartalmuk. Gyakorlatilag gabonapép színezékkel, tartósítószerekkel és ízfokozókkal.
Ha megfelelően akarod etetni a macskát, akkor semmit nem veszel neki elelmiszerboltban, mert ott csak ilyenek vannak. Normális minőségű tápokat állatosboltban illetve internetes állatos webshopokban tudsz beszerezni.
Mindig olvasd el az osszetevoket kerdezo es akkor konnyen kiderul, hogy jo-e.
Magas hustartalomra kell torekedni.
Whiskas: Összetevők
Válogatott gabonafélék, Hús és állati származékok (30% ...
Friskies: Összetevők
Gabonafélék, Hús és állati származékok (20% ...
Prevital: Összetevők
Gabonafélék, Hús és állati származékok (18% ...
Egyik sem 4 % ...
Tudod mi az állato származék? Csőr, toll, csont, köröm, pata… mindez darálva. Színhúst fel sem tüntetnek, az 4% sincs. 🤦🏼♀️
Az enyémek Purizon szárazat esznek, min.70% hús (nem melléktermék!!), nulla gabona és cukor. Illetve Cosma nedveset kapnak, ami színhús és lé.
Whiskas összetevők
Gabona, hús és állati melléktermékek (többek között 4% csirke a világosbarna darabkákban)
Tehát az a 4% is csak a világosbarna darabkákban van. És ahogy valaki írta, az sem színhús, hanem húsipari hulladék, amit máshová már nem tudnak beletenni.
Nen mondom hogy diploma kell a macskatartáshoz, de na, azért egy kis józan paraszti ész elkél hogy az ember legalább értelmezni tudja az összetevő listát és lássa a különbséget egy ipari hulladék és egy prémium táp között.
Gondolom ha tönkrevágod a macska máját meg a veséjét ezekkel a szarokkal, akkor meg az lesz a bajod hogy orvoshoz nem akarod vinni mert az drága.
Amugy kerdezo te hol lattad ezt a 30%-os kiirast? En most raneztem talalomra egy whiskas konzervre, 4% van az osszetevok kozott.
De amugy ezek szerint neked nincs problemad ezekkel a markakkal, tehat mi a kerdes? Nyilvan mindenki azt csinal, amit akar, csak akkor meg kar itt hergelni a nepet.
Ezek szarok egytol egyig, de a te dolgod, hogy mivel mergezed az allataidat. Oket azert sajnalom,de ez van.
És csak halkan súgom meg, a prémiummal való etetéshez nem kell gazdagnak lenni, mint ahogy sok ipari hulladékkal etető hiszi. Mert a prémiumból sokkal kevesebb kell, mivel magasabb a tápértéke. Ha az ember utánaszámol, kb ugyanott van pénzben ha prémiumot vesz, sőt, bizonyos esetekben még olcsóbban is kijön.
Tehát nem pénzkérdés, sokkal inkább észkérdés hogy mit választ az ember a házikedvencének.
Nem én pontoztam le senkit.
A kérdés azért született, mert egy ismerősömet próbálom meggyőzni.
Az előző kommentem, az ő válasza arra, amit én mondok neki.
De nem hiszi, szerinte mindegyik ugyanolyan, csak lehúzás az egész.
Azért, mert kicsi korában az én cicám és az ő cicája ugyanazt az Applaws Kittent ették, mégis az enyém nagyobb lett, mint az övé.
Amióta felnőtt a cica, a fent említett tápok éppen akciós változatával etet.
Én cicám most Visán Optimanova nyúlhúsos tápot eszik.
Köszönöm a válaszokat és sajnálom, ha bárkit is felhergeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!