Most, hogy a szaporítók már nem hirdethetik olyan könnyen pénzért a fajtatiszta jellegű kutyákat, illetve macskákat, milyen módszerhez folyamodnak? Valóban sikerült így visszaszorítani őket?
Az Állatvédelmi törvény óta, a Jófogásról, illetve a többi népszerű hirdető oldalról is eltűntek a "Perzsa kiscicák 25000 Ft-ért" jellegű hirdetések.
Ez azt jelenti, hogy sikerült visszaszorítani a szaporítási bizniszt, vagy csak más módszerhez folyamodtak? Nőtt ezáltal valamit a valós tenyésztő iránti "kereslet"?
Van egy 4 éves sziámim, akit még Jófogásról vettünk annak idején, de nagyon megjártuk vele, mert sokáig nagyon beteges volt, rengetegszer kellett állatorvoshoz vinni. Akkor még nem igazán voltam tisztában vele, hogy milyen különbségek vannak szaporítók, illetve tenyésztők között. Akkor még rengeteg ilyen hirdetés volt. A tavaszi szezonban kb. napi 10-15 alomnyi sziámi is felkerült az adásvételi oldalakra.
Visszaszorították?
Tavaly év végén kerestem Maine Coon cicát mindenféle platformon, a Jófogáson nem győztem nagy nehezen kihalászni egy-egy valóban tenyésztőnek kinéző hirdetést. Mondjuk 50-ből kb 5 volt az (persze lecsekkoltam őket máshol is, weblap, Facebook stb), a többi a szokásos “fajtajellegű”, “törzskönyv nélkül, de törzskönyves szülőktől”, “oltott” (mintha ez extra, nem alap kéne, hogy legyen, szűrve persze nem volt semmire) stb stb.
Persze hogy "eltűntek" mert mostmár csak azt írhatják ki hogy ingyen elvihető...
Egyszer osztályrársam szeretett volna cicát, neki mindegy milyen, de ingyen elvihetőt szeretett volna, felhívtunk vagy 15 hirdetőt, és mindegyik mondta hogy oké 40 ezer meg stb. Persze azóta már rájöttem hogy igen miről lehet felismerni a szaporítókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!