Kamionozni macskával Európában?
Én ezt kb. állatkínzásnak tartom.
Egy kutya esetében is, de egy macska esetében, amelyik a territóriumához kötődik, és ebből szakítod ki, pláne. Van mozgásigénye, stb. amit szintén nem tud kielégíteni.
Az, hogy a kamionparkolókban mi van, az egy dolog. Nem biztos, hogy kamionosoké az a sok macska, de ha igen, akkor sincs rendben az, hogy te azért kínzol állatot "merő szeretetből", mert más is azt teszi.
Talán kérdezz rá egy tapasztalt állatvédőnél, hogy mi erről a véleménye, jót teszel-e ezzel a macskának.
Ha teljesen az elejétől, kb fél éves korától a kamionban tartod, szerintem nem kínzás, pedig én állatvédő vagyok. Renegeteg kamiomos jár macskával és higyjétek el, jobb életük van, mint bármelyikünknek. A lényeg, hogy minél kisebb korában megszokja, és van pár dolog, ami teljesen másképp működik, mint egy lakásban tartott cicánál.
Hozzá kell szoktatni a hámhoz, pórázhoz, hogyha kiengeded (mert persze kiengeded néha mozogni is), akkor ne szaladjon el világgá. Arra is figyelni kell, hogy beszállás előtt a mancsait érdemes megtörölgetni, valószínűleg ennek nem fog örülni, de szerintem megszokja.
Az ürítést több féleképp oldható meg. Lehet a fülkében egy fix alom, de kérdés, hogy hova teszed? Persze, ne legyen útban és ne legyen túl kicsi sem, mert az csak sok piszkot csinál. Vagy rászoktathatod arra, hogy megállsz maximum 4,5 óránként és olyankor végezze el magának a parkolóban. Csak a cicák a homokos területet keresik, nem biztos, hogy talál is. Erre megoldás lehet, hogy ugyanúgy van alomtálca és alom nálad, de nem rakod ki állandóan, hanem ilyenkor kirakod, öntesz bele egy keveset és nyugodtan használhatja.
Az evés, ivás nem problémás. Naponta 2-3 alkalommal adsz neki enni, a lényeg, hogy kialakuljon egy napirend. Inni pedig minden pihenőben kaphat egy keveset.
Szerintem érdemes figyelni a szőrére, karmaira is, mert gondolom nem akarsz egy szétkarmolt, mindenhol szőrös fülkében élni. A karmait vágni kell havonta, valamint be kell szerezni valamilyen kaparási lehetőséget. Renegeteg féle van, akár ragasztható is, légy kreatív! A szőrét pedig rendszeresen kefélni! Szerencsére mosdik magának, ezzel nem kell foglalkozni, de ha nem szeretnél kihányt szőrcsomókat találni minden eldugott sarokban, adj neki malátát.
Végül ott vannak a papírok. Meg kell lennie a kombinált oltásnak, a veszettségnek, valamint az állatorvos ki tud állítani egy "útlevelet", ami szintén szükséges. Legyen rendszeresen féreghajtva és kezelve külső és belső élösködők ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!