Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szeretnék cicát, de nem tudom...

Szeretnék cicát, de nem tudom honnan kéne vegyek. Segítene ebben valaki?

Figyelt kérdés

Esetleg valaki ismer olyan tenyésztőt vagy akár egy ismerőst, aki ragdoll, vagy esetleg norvég erdei cicát árulna,ajándékozna?

Javaslatoknak is örülnék hogy merre nezzek körül a cicákért. Lehetőleg fajtatisztát szeretnék!

2022. jún. 7. 15:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha fajtatiszta macskat akarsz,az zsebbenyulos lesz, ajandekozasra ne igazan szamits.

Elso korben dontsd el, hogy melyik fajta tetszik, aztan utana lehet ajanlani tenyesztoket. Szerintem 200 ezer korul lehet az aruk, de talan mar ennel is tobb, de semmi baj, ossze lehet gyujteni, nem kell azonnal macskat elhozni, altalaban egyebkent is varni kell az alomra.

2022. jún. 7. 15:22
 2/13 anonim válasza:
90%
Annyira sok bájos cica vár gazdára a menhelyeken. Valószínűleg nem fajtiszták, de minden napjuk abban a reményben telik, hogy otthonra találnak.
2022. jún. 7. 15:26
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Az állatmenhelyi sima cica cicában is lenne ugyanannyi örömöd ingyen.
2022. jún. 7. 15:26
 4/13 anonim ***** válasza:
53%
Fajtiszta házimacskát akarj, van egy csomó mindenhol, párat elhozol, telepited és a macskának is jó.
2022. jún. 7. 15:29
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem azzal nincsen semmi baj, ha valaki vasarol, de jo helyrol, tenyesztotol tegye!

Igen-igen, lehet orokbefogadni is, de ne kovezzuk meg a masikat, ha esetleg nem akar, mert az o dolga.

Kerdezo a lenyeg, hogy szapitol olcso macskat nem veszunk! Akkor nem fajtatiszta lesz, hanem fajtajellegu keverek es a penzeddel tamogattal egy undorito iparagat. Csak es kizarolag tenyesztotol szabad vasarolni.

2022. jún. 7. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ingyen senki se fog neked adni.
2022. jún. 7. 17:54
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat/véleményeket. Megnézem hogy van-e közel hozzám menhely, ha van lehet benézek majd egyszer. Örülnék a fajtisztának, de mondjuk félek az áruktól. Azt lehet tudni, hogy miért kerülnek ennyibe?
2022. jún. 7. 18:16
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

"Annyira sok bájos cica vár gazdára a menhelyeken. Valószínűleg nem fajtiszták, "

De. Fajtiszták, max nem FAJTAtiszták. De megéri menhelyen keresni,a legtöbb tudja, hogy milyen élete volt és örülni fog,hogy ha jó gazdihoz kerülnek.

2022. jún. 7. 18:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Fura nekem, hogy macskát akarsz, de nem tudod, miért drága a fajtatiszta.

Szerinted miért lehet?

Versenyeztetett (pénzbe kerül) szülők, betegségebre szűrt (pénzbe kerül), nem halálra szaporított, hanem tudatosan, ezért ritkán pároztatott (thetát kevesebb a kínálat, mint a kereslet, magyarul pénz), jó körülmények között tartott (hely, kaja, rendszeres orvosi ellátás, teház pénzbe kerül).

Szerinted miért? Ha nagyon konkrét elvárásaid vannak magával az állattal kapcsolatban (bizonyos fajta standard, szín, stb.) és az "eredetével" kacsolatban (tartási körülmények, a szülők előélete, állattartás minősége), akkor az erősen fizetős.

2022. jún. 7. 19:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Azert ennyire draga, mert nem ugy van az, hogy a tenyesztok osszetesznek ket szep macskat, aztan elkezdodik a kiscicagyartas.

Eloszor is kell egy tenyeszallat, akit direkt tenyesztesre vesznek, aztan kellenek kiallitasi eredmenyek, szuresek, allatorvosi vizsgalatok, kennel.

Ez mind-mind penz. Sok penz.

Aztan ugye a megfelelo tartasrol, etetesrol, vemhesseg soran ultrahangokrol, esetleg muteti beavatkozasrol nem is beszelve. Na ezert kerul ennyibe.

Es a nosteny macska eleteben csak parszor ellik, nem vegkimerulesig es sokszor nem is evente, hanem van 2 elles kozott boven szunet.

Nem kell felni az aruktol, ossze lehet gyujteni szerintem atlag keresetbol is. Atlag alattibol persze nem, de akkor alapvetoen semmilyen allatot se szabadna tartani, ha minden honap vegen szinte en magam is ehezek.

2022. jún. 7. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!