Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért csinálják ezt az emberek?

Miért csinálják ezt az emberek?

Figyelt kérdés
Szomszédom örökbefogadott 1 éve egy kiscicát, eleinte szerette, mert láttam hogy foglalkozik vele, sokáig a házában volt. Aztán most szült nemrég, az már nem tetszett neki, hallottam hogy sokat ordibált ez miatt. Aztán tegnap előtt azt láttam hogy pakolja be a kocsiba őket, nem csak a kicsiket, hanem a nagyot is, és elment egy hosszú időre. Akkor még nem tudtam miért rakta őket be, de már rájöttem hogy elvitte őket valami messzi helyre, mert azóta nem látom őket, mindig ugyanazon a helyen voltak, meg sokszor átjött az anyacica a mi kertünkbe. Megkérdeztem az egyik munkatársam, hogy mi a véleménye erről, erre azt mondta hogy régebben ő is megcsinálta ugyan ezt, neki nem kellettek a "dögök". Meg facebookon is olvastam hasonlót, hogy ezt ajánlották az egyik nőnek . Ez a normális mostanában? Miért fogadnak be egy cicát, ha utána kidobják? Nem látják előre hogy ez felelősség is, nem csak babusgatásról szól? Ez gyakori, ti találkoztatok ilyennel?

2022. jún. 3. 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Mert az emberek ilyenek. Legyen szó kutyáról vagy macskáról. Felelőtlenek, kegyetlenek. Nem gondolnak bele, hogy az állatok is érző lények. Pluszban pedig ha a macska vagy kutya vemhes lesz, az csak a gazda hibája, mert nem ivartalanítatta őt. Főleg a macskánál, mert ott na, ha nincs ivartalanítva a macska, és kint arra járkál, amerre akar, akkor elég nagy az esélye, hogy bizony vemhes is lesz a macska, szóval kinti macskánál csak az ivartalanítás az egyetlen megoldás. Szóval ha valakinek nem kellenek a "dögök", akkor használja a nemlétező agyát, és tegyen ellene, hogy a macska ne legyen vemhes. Mondjuk szerintem aki alapból "dög"-ként hív kiscicákat, akkor az sem szeretheti őket igazán.. De az emberek jórésze ilyen. Felelőtlen, nem is szereti igazából az állatokat, aztán az első problémánál kidobja őt.
2022. jún. 3. 18:09
 2/9 anonim ***** válasza:
29%
A macskák nem szülnek, hanem ellenek. vagy fialnak.Azt hittem, a nő szült. Az emberek nem egyformák. Vannak felelőtlen állattartók, és olyanok, akik úgy kezelik az állatokat, mint az embereket. Egyik sem egészséges.
2022. jún. 3. 18:41
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Mert id*óta és felelőtlen. Nem éri fel ésszel hogy az egy állat, egy érző lény ami felelősséggel jár. Csak addig cuki míg csetlik-botlik meg odabújik. Ha beteg lesz, vagy ivarérett és hangos, netán neveletlen, akkor csak ordibálást érdemel meg felrúgást. Meg hogy betegyük egy autóba és elvigyük az erdőbe vagy bedobjuk egy másik ember udvarába...

Azt gondolja hogy eldobható az élete. Ha elviszi messzire akkor már más baja lesz a kicsiket felnevelni, gondozni. A h*lye állatvédőé. Akit ki lehet nevetni úton-útfélen hogy állatb*zi, meg oldja meg a "szervezet" mert arra van. Kár hogy az állatmentő is ember aki ingyen takarítja el más mocskát, a tönkretett kis állati életeket....

A hajam égnek állt mikor az ismerősöm azt mondta hogy ő nem költ a macskájára, nem viszi orvoshoz hiába csupa takony, meg köhög, mert MEGSZÓLJÁK. Érted.. valaki szerint gáz meggyógyítani egy állatot, inkább bezárta a fás kamrába nehogy bent a szobában taknyozzon a szőnyegre. Hát ilyen emberek vannak, ez a valóság.

2022. jún. 3. 19:05
 4/9 anonim ***** válasza:
70%

A kedvenc válaszom az ivartalanítás ellen: akkor kihalnának a macskák!

😭

2022. jún. 3. 19:06
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Azoknál van baj a toronyban.

2022. jún. 3. 20:07
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
A kérdés így a helyes: Miért nem ivartalanítják a macskákat?
2022. jún. 3. 21:58
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Olvastam egyszer valami csoportban, hogy a védőnő is azt javasolta a terhes nőnek hogy szabaduljon meg a macskájától mert ráfekszik majd a gyerekre, megöli. Sokaknál él ez a tudat hogy a macska féltékeny lesz/olyan hülye hogy ráfekszik a gyerekre és megöli azt. Elkap valami betegséget tőle a gyerek.

Nyilván, mivel kinti macskák és orvost se láttak soha..a pár száz forintos féreghajtó tablettára is sajnálja anyuci apuci a pénzt.

Na meg az ivartalanítás.

Neki is meg kell tapasztalnia az anyaságot. Olyan kevés ideig élnek, mert fogyóeszközök, kell az utánpótlás. Drága. Mit csináljon a sebbel, nyáron beköpi a légy, télen nem gyógyul. Ki viszi el dokihoz, messte van. Stb stb. Ezek a leggyakoribb kifogások.

Utána meg ha nem is a pusztába, de mások kertjébe bedobálgatják a kicsiket. Hozzám is dobnak be minden évben. Száradna le a kezük. "jájjj téged választott! Már a tied! Megköll tartani! Majd egerészik"

Tartsa meg a halál, nem azért dolgozok hogy menhelyet vezessek.

2022. jún. 4. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Hol vannak a válaszok? És miért lettek törölve?
2022. jún. 4. 10:06
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Mert egyes emberek állatok.
2022. jún. 4. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!