Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a macskákkal?...

Mit csináljak a macskákkal? Mindent tönkre tesznek. Egyedül nekem sok a 2 macska után állandóan rendezkedni.

Figyelt kérdés

Volt barátom akart macskát és nálam vannak, mert rá egy legyet se lehet bízni. Reggelente a virágokat verik le és már szétrágták. Függönyt tépik le folyton , azt a fajtát amit az ablak ketet 3/4éhez rögzítettem ragasztós akasztóval. 3x raktam újat és fúrni, kalapalni nekem nem megy a keretbe. Nincs ki segítsen, külföldön vagyok és új városban is. Egy barátnőm van ,aki ugyanígy szenved segítség nélkül az ilyen munkákkal. Fizetős embert se találok ilyenekre.

Kialvatlan vagyok ,mert minden nap hallom ,hogy a radiatoron koppan a virág. Máshová tettem , magasabb szekrényre, de akkir arra ébredtem, hogy a szőnyegre zuhan. Nagyon unom hogy nem lehet virágom a macskák miatt. Kb 10 évig velem lesznek ,addig se virág se függöny, se egyéb miattuk? Dísztargyaim nincsenek, nem is szeretem őket, meg minden el van pakolva előlük, ami olyan dolog, de unom a sivár virág nélküli eletet meg a szétbarmolt fuggonyoket, amiket napi szinten javítok.

2022. máj. 17. 08:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%

Gyakorlatilag múzeummá kell alakítani a lakást, ajtókat zárni, szagokat megszokni, szőrt naponta kefélni és porszívózni.

Előbb tartanék pontyot a kádban, mint macskát egy tiszta lakásban.

2022. máj. 17. 08:56
 12/25 A kérdező kommentje:
Ha ki tudnának járni, jobb lenne. De egyeful nem tudok olyat bérelni.
2022. máj. 17. 09:01
 13/25 A kérdező kommentje:

Nwm büdös semmi. Almot is olyat rendelek ,ami jó és kaját is rendelem, ami közép kategória, attól mem tojnak büdöset, mint egy sima bolti kajától. Hasmenésük se volt az 5 év alatt soha. Egyszer amikor a volt barátom vett 300 Ft-ért cirmi nevű tápot az idősebb macskának, amikro kicsi volt. Falat is összef.sta. egész éjjel nyávogott. Reggel vártam a bolt nyitását vasárnap, hogy kapjon májat és valami olcsobb pulyka kockazott húst. Jobban is lett.

Teljesen egészséges macskák. Annyi a probléma, hogy egyedül kevés vagyok hozzájuk.

2022. máj. 17. 09:06
 14/25 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, ha ennyire utálod őket, akkor keress nekik új otthont, nem tudom, mi olyan nehéz ebben. Ide jönni és mártírkodni, ennek semmi értelme. Törődni nem akarsz velük, nevelni nem akarod őket, és még annyira sem vagy kompromisszumképes, hogy biztonságos helyet biztosíts nekik az ablak mellett. Akkor miről beszélünk???

Ez az "egyedül vagyok" nem kifogás semmire. Ezek "csak" macskák, egy ember is teljesen jól "elbír" egy egész falkával is, ha van benne némi hajlandóság rá.

Nem te akartad, rád sózták őket, semmi baj, ha nem vállalod.

2022. máj. 17. 09:13
 15/25 anonim ***** válasza:
63%

Hát még ha kerted lenne!

Nos, ötletem nincs, mint hogy keress nekik új gazdit. Csak az együttérzésemet tudom küldeni!

Én kertes házban lakom, nagy a kert elől is, hátul is... Amíg nem volt macskánk, addig se volt leányálom. Az utca összes macskája átjárónak és wc-nek használta a kertünket, egyszerűen elűzhetetlenek voltak, rettentő undorító!

Pár éve meghalt egy közelben lakó ismerősünk, aki ránk is hagyott a vagyonából. A két macskájával nem törődtek a fő-fő örökösei, egyrészt ezért is fogadtuk be mi őket. Na meg azért, mert ránk nem kellett volna hagynia semmit, szóval valahol ezért is, meg mivel tudjuk mennyire szerette az elhunyt a macskákat, valahol rá emlékezünk általuk, továbbá ez a két macska is ismerte már korábbról a mi kertünket ugye....

Na de amit művelnek... A házba nem engedem be őket, csak az előtérbe hábe-hóba, meg télen. NOs szeretnek felugrálni mindenre, oda kell figyelni, de az még elmegy. Hanem a kinti műsoruk. Hiába csinálok klassz kakálós terepet nekik, mindig összevissza túrják-sz.rják a kertet. Különösen veteményezés idején elkeserítő....

Annyi, hogy mióta ezek itt vannak, az idegen macskák közül több elpártolt, bár egyesek meg direkt ezekhez jönnek bandázni, szóval nem egyszerű.

Hogy én mit dolgozok utánuk a kertben, az felbecsülhetetlen!

16/25 anonim ***** válasza:
23%

Csak megszoktad, a szag attól még ott van. Nem a húgy -és szarszag, hanem a feromonok amiket mindenhova odadörgölnek, amihez hozzáférnek. A macskának a szája szélén, a fülén, a homlokán, a farkán, a fenekén és a mancsain is feromonmirigyek vannak, amikkel a területüket jelölik, ez adja a jellegzetes macskaszagot a házban. Nem szeretetből dörgölik a pofájukat a lábadba, csak megjelölik a területüket a szagukkal.

Egy ilyen lakás szaga kívülállónak olyan, mint egy istálló.

17/25 anonim ***** válasza:
90%

Hat azt a ragasztos szar fuggonyt meg en is lerantottam joparszor veletlenul, amikor nekunk volt, nemhogy akkor a macska :D Ki is dobtam.

Ha az ablakon szeretnek kinezni, akkor tedd nekik biztonsagossa, bar ez evidens szerintem. Itt az a problema, hogy te nem akarsz macskat tartani, de ahelyett, hogy reg megprobaltal volna gazdat keresni nekik, csak szenvedsz es sajnaltatod magad.

Ha jol ertem, kutyad is van, o mondjuk hogy birja a 12 oras egyedulletet? Hozza nem vagy keves? Mert mintha mondtal volna ilyesmit.

Keress nekik gazdat es kesz.

2022. máj. 17. 09:22
 18/25 A kérdező kommentje:
Ugy 12 óra, hogy a kutyasétát is beleszámoltam.
2022. máj. 17. 09:35
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A macskák figyelemfelkeltés céljából, unalomból vagy véletlenül rombolhatnak. Szóval vagy keveset foglalkozol velük vagy unatkoznak vagy rosszul vannak pakolva a dolgok.

Próbálj meg több időt tölteni velük, figyelni rájuk. Ha nyávognak, dörgölőznek, foglalkozz velük. Kövesd figyelemmel, hogy miért rombolnak. Ezáltal, ha látod, hogy rosszra készülnek, rájuk tudsz szólni (igen, a macskák nevelhetőek!). Egy idő után megtanulják, hogy nem szabad.

Két macskához kell bőven kaparási lehetőség, fekhely, megfigyelőpont, játék. Ha ezek nincsenek biztosítva, unatkozni fognak. Ez se a cicának, se a gazdinak nem jó. Legyen minden helyiségben legalább egy kaparótábla és játék. Az ablakpárkányok és magas helyek legyenek macskabiztosak, ne pakolj oda semmit, amit lelökhetnek, felboríthatnak.

Fontos, hogy tudj a macska fejével gondolkodni. Hova akarhat felugrani? Mi az, ami az útjában lehet? Mi érdekelheti annyira, hogy lelökje? Ha van olyan tárgy, ami rosszkor van rossz helyen, a padlón köthet ki. Oda pakold a törékeny dolgokat, ahol nem érik el.

2022. máj. 17. 14:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Növényrágás ellen az vált be nálunk, ha ültettem nekik macskafüvet. Viszont azt másfél -két hetente újat kell ültetni, mert megnyúlik, elfonnyad.

Virágokat tarthatsz ilyen kalitkaszerû tartóban, vagy üvegbúrában, akkor nem tudják megrágni. Csak az elhelyezésre vagy rögzítésre kell ügyelni, hogy leverni se tudják.

2022. máj. 18. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!