Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lenne a helyes cselekedet?

Mi lenne a helyes cselekedet?

Figyelt kérdés

Tegnap este hozzánk szegődött egy kb 7-8 hónapos kislány cica. Simogattuk, szeretgettük, és jött volna utánunk (a forgalmas utak felé). Mivel én macskákkal nőttem fel, nagyon szeretem őket, és jó pár éve nincs, hiányzik az életemből, így nemrég döntöttük el párommal, hogy legyen egy. Égi jelnek vettem…felhoztuk hát magunkhoz, forgalmas ez a környék, elüthetik bármikor :(

Na most…(hosszú lenne leírni hogyan) tudomásom lett róla, hogy egy bácsié a környéken,(de ő nem tudja, hogy én tudom), aki kertes házban él itt a panelok közt…viszont nem teljesen felelősségteljesen tartja, mert egy, ivaros a cica, kettő, kiengedi az utcára, tehát számtalan veszélynek lenne kitéve, főleg, hogy mint írtam, rengeteg autó megy itt el…tegnap is mikor játszott a fűben, oda sem figyelt és majdnem kiszaladt egy kocsi elé…

Nyilván ennek tudatában nem tartjuk meg a cicust, főleg, hogy közös ismerőseink is vannak vele, és a lelkiismeretem sem hagyná…de…ha csak így simán visszaengedem, akkor x hónap múlva megint itt lesz egy pár kiscica, akinek ez a sors jut…ezt sem akarnám támogatni. Illetve, ha ilyen közvetlen mindenkivel, egy állatkínzó is hazaviheti szegényt..

Ivartalanítsam így? Mert nem hiszem hogy ő akarná…tavaly fogadtak be egy macskát, és ez annak a kölyke..tehát folytatódna valszeg a körforgás…

2022. máj. 13. 13:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
9-es, ennyi erővel ha elüti egy kocsi/lemérgezik/,elkapja egy kutya/róka stb a pasas ugyanott tart: nincs macskája. És, mivel se chip se semmi, bárki el is lophatja. Aki így tart macskát, számoljon a következményekkel.
2022. máj. 13. 15:20
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
Akkor sincs jogod belepof*zni, hogy tartja a macskáját vagy egyáltalán odamenni, hogy "de te szeretnéd, odaadja-e". Képzeld el fordítva: mert ha nekem idejönne bárki akárcsak azzal, hogy "hát, ő is szeretné", nem tenné zsebre, amit kap - mondjuk az enyémek lakásban vannak és ivartalanok, tehát az elvvel teljesen egyetértek, de azzal, hogy cs*sztess egy szegény öreget ilyenek miatt, azzal nem!
2022. máj. 13. 15:30
 13/16 anonim ***** válasza:
33%
aha. tehát ha nem úgy tartja ahogy te elvárod, úgy érzed jogod van ellopni a más állatát. Lehet hogy annak a bácsinak a macska az egyetlen társasága, de ugye mit számít, ürügyet találsz rá hogy ellopd a cicáját.
2022. máj. 13. 17:23
 14/16 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy miért a más macskáját akarod ellopni, ahelyett hogy otthont adnál egy gazdátlannak?
2022. máj. 13. 17:27
 15/16 anonim ***** válasza:
44%

Nem akarja ellopni, nyugi.

Megtalálta, a cica ment utánunk, először azt se tudták, hogy kié.

Benne van a leírásban.

Most, hogy kiderült vissza viszik. Lehet a bácsi azt sem tudja, hogy ez így veszélyes a cicának; hiába kertes ház, panelos környék vagyis sok autó. Vidéken sem tanácsos kiengedni a macskákat de egy nagyforgalmú út mellett még inkább nem. Ez nem beleszólás más dolgába, tanácsot lehet adni és lehet nem is kell neki a macska.

Kérdezni lehet és kell is.

2022. máj. 13. 20:31
 16/16 anonim válasza:
69%
Majd írd meg mit mondott a bácsi :)
2022. máj. 14. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!