Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Perzsa cicámnak a hátán...

Perzsa cicámnak a hátán összeragadt a szőre több helyen is! Egy idős nénitől hoztam el kinti cica volt. Nem tudok mit kezdeni vele, kifésülésni nem tudom. Vágjam ki minden egyes csomót? Mennyi idő amíg kinő neki?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 8. 06:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egy csomó stresszes az állatoknak, mert mozgás során húzódik, iszonyatos fájdalmai lehetnek.

A nemez be is tud penészedni, lehet alatta élősködő, bőrbetegség is.

A hosszú szőrű cicák idős korban sokszor nem képesek már rendesen tisztálkodni, szóval megesik, hogy a pocakot-feneket nyírni kell.

Egyébként ez egy napi szinten fésülős cica, szóval egy ilgen nyiratkozás után ne dőlj hátra, mert újra ki tud alakulni.

Én az állatorvoshoz vinném, mert ott le tudják szedálni, vagy akár altatni, és akkor már meg lehet nézni a fogkövet, karmokat is, és lerendezni az oroszlán frizut is.

2022. ápr. 11. 12:30
 12/12 anonim ***** válasza:

"Azért nem kellene így stresszelni a cicát mindjárt a gazdaváltás, otthonváltás után."

Ha a nemeztől nem tud mozogni, belerohadt a dzsuva, az is stresszes.

"Inkább ne legyen egyenletes a bunda, de lehetőleg minél kisebb kellemetlenséggel szabadítsa meg az új gazdi a csomóktól a cicát, én amondó vagyok."

Ebben egyetértek, de a legkevesebb stressz valszeg egy állatorvosnál, vagy egy kompetens kozmetikusnál lesz, mert ott vannak spéci eszközök, amik biztonságosak a cicának, és annak is aki nyírja.

Mindenképp egyenletlen lesz, mert a kobakját csak műtéthez nyítják le.

"Vagy akkor tényleg kozmetikus, mert azt talán nem köti úgy az új gazda személyéhez"

Az új gazdi is fogja vágni a körmeit, fésülni és valszeg fürderni is, szóval érdemes megtanulni az alapokat.

2022. ápr. 11. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!