Egy cicát hogy lehet nevelni?
Amit nem szabad direkt csinálja hogy felhívja magára a figyelmet. Legtöbbször tépked papírokat hogyha akar valamit.
Ha csinál valamit amit nem szabad leszidom elzavarom. Viszont ha akar valamit pl hogy felkeljek akkor direkt azt csinálja amire tudja hogy odamegyek és elzavarom.
Megfogod a grabancánál és gyengén elfenekeled, közbe mondod hogy nem szabad. Ne úgy hogy fájjon neki, elég nagyon gyengéden.
Egy idő után már ha rászólsz, akkor is érteni fogja hogy nem szabad.
Nem tudom vizet annyira nem akarok ráspriccelni.
Nem az a baj, tudja hogy nem szabad nem is csinálja, de pl nem szabad bevemnnu a kábelekhez és nem is megy be mert elzavarom, de amikor lefekszem alduni délután bemegy és várja hogy kizavarjam utána elfut.
Ilyenek a cicák. Az én enyém dettó ugyan ezt csinálja, de szándékosan. Az enyém ráadásul kifejezetten okos és simán megtanulta, hogy mikor mondom neki, hogy "ül" stb megcsinálja. Néha rájön az 5 perc és ha nem ő van a középpontban akkor direkt olyat csinál amit tudja, hogy nem lehet. Eleinte próbálkoztam a vízzel is, de az enyém imádja a vizet és a fürdést. :D
Később pedig észrevettem, hogy ha nem szólok rá és nem veszek tudomást róla (kivéve, ha tényleg brutál rosszat csinál) abba hagyja magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!