Annál jobb egy táp minél magasabb a hústartalam?
Igen. 70-80% hústartalmú is létezik. Hogy nálunk árulják-e, nem tudom.
De mindez csak elvileg, mert attól, hogy azt írják rá, hogy hús, még lehet, hogy az a hús vegyes biohulladék.
Valami nemzetközi (vagy USA nemzeti?) szabályzat előírja viszont a gyártóknak, hogy ha azt írják rá, hogy "nyúlhús", "bárányhús", stb., akkor annak tényleg nyúl-, bárány-, stb. húsnak kell lennie.
Ez nagyobb garancia arra, hogy tényleg hús van benne, mint ha azt írják rá: "emberi fogyasztásra alkalmas húsból".
Köszönöm mindenkinek :)
Az utolsó az jó ötletnek hangzik :)
Amúgy csak azért kérdfeztem mert az aldiban van olyan hogy minimum 60% frisshús tartalom és több ízben is van :) Arra gondoltam hogy olyat vennék :)
Zseniális módon kajálod a hülyeségeket.
A sült csirkemelles ötlet kb. olyan, mintha Kolumbuszéknak azt javasolták volna anno, hogy ne vigyenek káposztát magukkal az útra Indiába, hanem egyenek csak kenyeret, mert abban van a tápanyag.
Amit nagyon nem tudsz: a macska tápok kb. ugyanolyan mértékben sterilizált, azaz tápanyagokból tökéletesen megtisztított húsokból készülnek, mint a sült csirkemell.
Csak a táp gyártóknak van annyi eszük, hogy a kiölt tápanyagokat, vitaminokat utólag hozzáadják. Neked lesz a sült csirke etetéskor? Ne legyen! Mert ha elvéted egy zsírban oldódó vitamin adagolását, akár felfelé, akár lefelé, súlyos egészségkárosodást okozhatsz vele a macskádnak.
Amúgy ne hidd el amit írtam, mert lehet, hogy a csirkemelles ötlet a jó, és amit én írtam az a hülyeség.
Olvass utána hiteles helyen. A gyakorikerdesek.hu nem az.
Ja, és az, hogy mekkora a hústartalom, csak annyiban számít, hogy a hús fehérjéit képes a macska szervezete jó arányban értékesíteni, a növényi fehérjék jórészt csak áthaladnak rajta. Ezért az alacsony hústartalmú tápokból sokkal többet kénytelen enni, és folyamatosan csúcsrajáratod az emésztőrendszerét.
Persze a tápokon húsként feltüntetett vágóhídi nyesedék arányaiban még kevesebb emészthető fehérjét tartalmaz, ezért az eredmény ugyanaz.
A biohulladékból készült "hús" elvileg jobb lenne, de az meg a sterilizáláskor elpusztult baktériumok toxinjait tartalmazza, meg a biohulladékban található egyéb vegyianyagokat (pl. házikedvencek halálba altatására szolgáló mérget).
Ezért nem mindegy, milyen húsból készül a táp.
De ezt se hidd el: olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!