Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Azt hiszem, véletlenül megölte...

Azt hiszem, véletlenül megöltem egy cicát. Valakivel történt már hasonló?

Figyelt kérdés

Decemberben költöztünk egy kertes házba. A tulaj, aki pár háztömbnyire lakik, azt mondta, szerinte mi a párommal 2-en úgyse termelünk annyi szemetet, úgyhogy fölöslegesnek gondolta, hogy legyen saját kukánk, majd a kukanap előtti este úgyis kihúzza az ő kukájukat és abba rakhatjuk a szemetünket (ez később fontos lesz).

Egyik nap kinéztem az ablakon és láttam egy gyönyörű, hófehér, kék szemű cicát. Kimentem hozzá és arra számítottam, elszalad, de legnagyobb meglepetésemre azon kívül, hogy egy kicsit összerezzent, amikor kiléptem az ajtón, ott maradt és hagyta, hogy simogassam. Láttam, hogy van egy seb a bal fülénél, meg hogy alapból egy kicsit beteg, csipás, úgyhogy mikor bejöttem, felvetettem a barátomnak, hogy ha egy kicsit összeszedjük magunkat anyagilag, elvihetnénk állatorvoshoz, de hallani se akart róla, hogy befogadjunk egy beteg kóbor macskát :(

Ezután kb. minden második nap eljött hozzánk, volt, hogy reggel arra keltünk, hogy keservesen nyávog a bejárati ajtónál és amikor kimentem és simogattam egy kicsit, abbahagyta és elment, mintha csak azért jött volna, hogy találkozzon velem. Többször is mondtam a páromnak, hogy szeretném befogadni ezt a cicát, főleg, hogy a fülén lévő seb hetekkel később is ott volt, szóval nem valószínű, hogy lett volna gazdája, különben biztos leápolták volna legalább vagy valami.

Egyik alkalommal még egy kis száraz tápot is szórtam ki neki, hogy legyen mit ennie.

Amikor beköltöztünk a házba, láttuk, hogy hagytak itt a tulajék néhány tisztítószert és találtunk köztük egy doboz hangyairtó spray-t. Még beszéltük is, hogy reméljük, nem azért hagyták itt, mert tele lenne hangyával vagy valami más rovarral a ház, csak a biztonság kedvéért...Hát tévedtünk. Kb. egy héttel azután, hogy beköltöztünk, elkezdtek mindenhol hangyák felbukkanni. Egyik nap nem volt kedvem főzni, úgyhogy rendeltünk egy pizzát és mindketten ettünk belőle 1-2 szeletet, a többit pedig ott hagytuk a konyhaasztal melletti ülőkén. Pár óra múlva megint enni akartam egy szeletet, de amikor felnyitottam a pizzás doboz tetejét, láttam, hogy kb. ez egész pizza tiszta fekete, ugyanis túlzás nélkül hangyák százai lepték be. Felsikoltottam és a barátom kirohant, hogy megnézze, mi történt és kérdeztem tőle, mit csináljak, mert nem merek hozzáérni se, mire azt mondta, a földön fújjuk le azzal a hangyairtó szerrel az egészet. Így is tettünk, jó vastagon lefújtuk a hangyairtóval, vártunk pár percet, hogy az összes megdögöljön, aztán beleraktam a pizzát egy kukászsákba és -kinti kuka híján- kiraktam a bejárati ajtó mellé, hogy majd a legközelebbi alkalomkor berakjuk a tulajék szemetesébe.

Másnap reggel, amikor kiléptem a bejárati ajtón és láttam, hogy a szemetes zsák szét van cincálva és minden tele van kukoricával, hirtelen nem is realizáltam, mi történt pontosan, csak gyorsan írtam egy üzenetet a barátomnak, hogy ha felkel, seperje már össze, hogy ha a tulaj átjönne valamiért, ne ez a látvány fogadja. Csak napokkal később, amikor épp azon gondolkodtam, napok óta nem láttam már a fehér kandúrt, akkor esett le, hogy valószínűleg ő volt az, aki szétszedte a kukászsákot és beleevett a hangyairtóval lefújt pizzába :( Elmeséltem a barátomnak is és próbált megnyugtatni, hogy biztos jól van, csak a kóbor cicák ilyenek, van, hogy napokig nem mennek vissza egy adott helyre, de a hetek múlásával egyre biztosabb lettem benne, hogy meghalt. Állandóan gyötör a bűntudat, hogy ezt tettem vele, ráadásul mint írtam, egyszer még raktam is ki neki cicakaját oda az ajtó mellé, ezért is hihette azt, hogy oda lehet járni enni :( Azóta is mindig, amikor macskanyávogást hallok az udvaron, hirtelen megörülök, hogy talán ő tért vissza, de sajnos mindig csalódnom kell...Annyira bűntudatom van miatta, mert imádom a cicákat és soha nem gondoltam volna, hogy miattam fog meghalni egy, ráadásul ilyen módon :( El se tudom képzelni, hogy szenvedhetett szegényke, amikor elkezdett hatni a méreg a kis szervezetében...

Valakivel történt már ilyesmi, hogy véletlenül a halálát okozta egy állatnak, akit szeretett? Hogy dolgoztátok fel?

2022. márc. 16. 02:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
33%
Olvasd el a Képosztáskő c. magyar népmesét, a te eseted pont erre hajaz.
2022. márc. 16. 09:31
 22/28 anonim ***** válasza:
20%
Vagy Örkény Istvántól A végzet című eposzt.
2022. márc. 16. 09:53
 23/28 anonim ***** válasza:
74%

1) Barátod egy érzelmi hulladék.

2) Lehet, hogy belevett, de hogy mennyire mérgező ez a cucc, azt a leírásában találod meg. Nem véletlenül írják rá, hogy gyerek elől elzárva tartandó, ha belenyal, akkor hányás előfordul, irány az orvos, ahol kimossák a kölök gyomrát. Remélem a cicának "csak" egy rossz napot szereztél egy rettenetes hascsikarással, hányással és ezért bújt el.

Ha előkerül. Amacsek, akkor zárd be valahova, sufniba vagy mit banom én, és vedd fel a kapcsolatot egy macskamentő szervezettel. Fb-on találsz eleget. Szegény macseknak adj egy lehetőséget, ha már az EQ nullás hapid nem ad.

A szemetet meg ne a szomszédéba dobjátok, tényleg gusztustalan 1 hétig kerülgetni meg játszani a szemét jengát, míg le nem borul a kupac. Nyáron ott fog bűzölögni???

2022. márc. 16. 10:03
 24/28 anonim ***** válasza:
17%

Azért a macskák sem élnek túl mindent! Gyanús, hogy elpusztult, mert pont a mérgezett pizza evése után tűnt el.

De, nem akartál rosszat, úgyhogy ne hibáztasd magad! Előfordul.

2022. márc. 16. 10:58
 25/28 anonim ***** válasza:
62%
Pontosan mi volt a szer neve, amit használtál? Márkanév is elég.
2022. márc. 16. 13:52
 26/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezt a rovarirtót használtuk:

[link]

És itt megtaláltam a toxikológiai adatait:

[link]

Ez a rész egy kicsit aggaszt:

"Az anyag neve: Deltametrin

Akut orális toxicitás: LD50 patkány 9,36 mg/kg ".

9,36 mg elég kevésnek tűnik és tényleg jó vastagon befújtuk ezzel a cuccal a pizzát, szóval lehet, volt rajta annyi ebből a deltametrinből, hogy valami baja lehetett tőle a cicának :( De remélem, igazatok van és nem emiatt tűnt el, hanem inkább mert valaki befogadta.

A kukás-kérdés egyébként már megoldódott kb. 3 hete, csodálkoztunk is, amikor a tulaj magától hozta fel, hogy látta, hogy mindig ott gyűjtögetjük a szemetet az ajtó mellett és ott büdösödik meg minden, úgyhogy szerzett nekünk egy saját kukát..

2022. márc. 16. 15:45
 27/28 A kérdező kommentje:
Update: Előkerült a cica :) Még mindig sebes a füle, de sajnos most nincs úgy pénzünk, hogy el tudjam vinni állatorvoshoz. Viszont jövő hónapban megpróbálom elvinni.
2022. ápr. 26. 19:29
 28/28 anonim ***** válasza:
Szia! hogy van a cica?
2022. szept. 18. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!