Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan lehet egy nyávogós...

Hogyan lehet egy nyávogós macskát ép ésszel kibírni?

Figyelt kérdés

Már nem tudok vele mit csinálni, de minden átkozott este rájön a nyávogás. Fél éve nem aludtam 5 óránál többet egyhuzamban, mert felkelt az istentelen vernyákolással. Ketten vannak, de csak elvétve játszanak együtt, rám várnak hogy szórakoztassam őket, de se kedvem egész nap nekik pattogni hogy befogják, se energiám mindig valami újat kitalálni. Mert hogy pár hét alatt minden játékot megunnak. Nincs is játék ami igazán lefárasztaná őket. Tavasszal ki lesznek paterolva az udvarra, az talán majd lefárasztja őket, de addig is mi az istent kezdjek a nyávogással? Hiába csukom be az ajtót áthallatszik.

1 év körüliek.

2022. márc. 4. 06:51
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:

Szia!

Nekem ivartalanított lány cicám van. És baromi beszélőkés. Murrog, nyávog egyfolytában, DE legalább már éjjel hagy aludni. Ami nagyon sokat segített nála egy részt, hogy be lett vezetve, hogy mindig adott időben kap kaját. Hihetetlenül rendszer szeretők a macskák, szinte percre pontosan nyávog az enyém is, hogy hahó, etetés van :D

Másodszor ki kellett találni, hogy a legjobb éjszaka, hova mehet és hova nem a macska. Először próbáltam, hogy a hálóba nem jöhet be. Ez akkor még azért nem működött, mert otthonból hozott cica és még új volt neki minden, kellett neki a társaság. De később mégis ez lett a tuti. Megyek aludni, becsukom az ajtót és amíg fel nem kelek kuss van :) Alkalmanként azért van, hogy rátör a nyávogás a szabad napjaimon olyankor, amikor egyébként kelek, de ez van. Egy-két hetente egyszer el lehet viselni.

Harmadszor, amit nem is gondoltam volna, hogy sokat segít.. az egy konnektorba dugható kis párologtató hormonnal: beaphar CatComfort

Először azt hittem csak pénzkidobás, majd ha kifogy, akkor hagyom a fenébe.. Aztán észre vettem ám, hogy elfogyott, mert egyből felkeltegetett sűrűbben éjszaka.. Beszereztem és bedugtam az újat, megint béke volt.

Javaslom ezeket kipróbálni, azon kívül én csak olyanokat találtam szerte a neten, hogy "hagyd figyelmen kívül" persze csak miután meggyőződtél róla egy állatorvos által, hogy semmi baja nincsen, csak szimplán annyi, hogy beszédes. De nálam egyáltalán nem jött be, mert alapból ilyen kis pofázós.. >_>

Remélem hamar tudsz majd aludni! Tudom milyen, van egy hím kijárós macskám is, aki az állatorvosnál megsüketült (előtte teljesen jól hallott, minden rezdülést két szobával arrébb is) így aztán nem mehetett ki és majd belepetvedt szerencsétlen.. nem volt elég neki, hogy nem hall, még ki se mehet.. Na ő azóta folyton nyávogott éjszaka is kb 2 óránként. Ahhoz képest istenesen hangzik ez az 5 óra egyben.. :D

Sok sikert! :)

2022. máj. 6. 15:23
 32/33 anonim válasza:
Ja, előző kommentelő vagyok. Közben végig olvastam az összes "választ". A hormon, amit ajánlottam itt nálunk kb 4000 Ft körül mozog és majdnem 5 hétig kitart. Nem tudom, szerintem ennyit megér a nyugalom, én nem találom drágának :D Nem tudom az egyik válaszoló milyen méreg drágáról beszélt. Most kerestem rá, hogy otthon is Zooplusról 4000 Ft-ért meg lehet venni az utántöltőt.. :) [link]
2022. máj. 6. 18:27
 33/33 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. Ami azt illeti a kijárás megoldotta a problémát. Van hogy egész este kint vannak és nap közben is kijárnak, így már ha bent vannak akkor főleg alszanak. Max akkor megy a nyávogás ha hajnalban be akarnak jönni, de ez sincs gyakran.
2022. máj. 8. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!