Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A párom szörnyen allergiás a...

A párom szörnyen allergiás a macskákra, de én szeretnék egy cicát. Van esetleg olyan macskafajta, ami nem okoz neki reakciót?

Figyelt kérdés

2022. febr. 28. 19:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%
Tiszteletben kellene tartani hogy allergiás rá... ennyire nem vagy képes akkor már kár ez a kapcsolat... bár, van egy olyan érzésem hogy te valószínűleg még a gyereked helyett is a macskát választanád.
2022. febr. 28. 20:46
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért baszta fel az agyát ezen mindenki, nyilván nem fogok csak úgy beszerezni egy macskát 🤦🏻‍♀️

Pont ezért kérdezem, hogy van-e olyan opció, ami esetleg összeegyeztethető.

2022. febr. 28. 21:36
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
Kérdés, a párod akar-e macskát. Ha igen, nézzetek hipoallergén fajtát, menjetek el tenyésztőhöz, figyeljétek, van-e tünet, ha igen, mennyire súlyos. Van allergiás ismerősöm, akinek annak ellenére voltak állatai, kutya is, macska is, neki enyhék a tünetei, ezért merte bevállalni.
2022. márc. 1. 06:37
 14/15 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Én is allergiás vagyok, de kicsit enyhébben - a prick teszten 4-ből 2 kereszt, ha ez mond valamit :) Ha pár órát töltöttem egy (azaz 1) cica közelében akkor nem volt vészes, de pl. mikor állatmenhelyre mentem önkénteskedni akkor könnyem-taknyom-nyálam folyt a sok macska mellett. Viszont kiskorom óta bele voltam szerelmesedve a brit rövidszőrűekbe, és végül én bevállaltam a cicát, azzal együtt, hogy lehet gyógyszert kell szednem mellette. Sajnos a britek sem hypoallergének, sok helyen annak írják őket - ez tapasztalataim szerint nem igaz, legalábbis az enyém mellett szenvedtem azért az elején. De idővel megedződött a szervezetem, nem kellett gyógyszer sem, ma már egyáltalán nem zavaró. Persze ha megpuszilgatom, akkor lehet utána tüsszögés meg orrfolyás lesz, de ez már az én saram :D Nagyon sokat segített még, hogy vettem egy hiper-szuper porszívót, amit naponta használok is, illetve a cica szőre is naponta van kefélve, szerencsére imádja.

Nálam jól végződött, viszont az én döntésem volt és tisztában voltam az esetleges következményekkel. Ezt mindenkinek magának kell felmérnie, és sajnos lehet, hogy a párod allergiája annyira súlyos, hogy nem opció a cica :(

2022. márc. 1. 16:23
 15/15 anonim ***** válasza:
36%
Robotmacska jó drágán.Ha nem tudod tiszteletben tartani hogy allergiás akkor inkább vedd meg a 10ezres robotmacskát ahelyett hogy nem vennél macskát, inkább valamilyen más állatot vegyél.Vagy nem tudom, menj ki az utcára, mindenhol van macska
2022. júl. 4. 13:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!