7 hónapos kandúr ivartalanítása?
Ez hülyeség. Fél éves kor előtt is lehet vinni. Nekem 2 fiú van, 4 hónaposan lettek ivartalanítva. Most 2 évesek. Semmi bajuk nem lett,normálisan fejlődtek. A műtétet is jól viselték, kicsi volt a sebük, hamar meggyógyult.
Műtét után ad a doki fájdalomcsillapítót amit otthon a kajájukra teszel majd és elfogyasztják. Nem fog vérezni.
A hordozóból jobb ha nem veszed ki 1-2 órát a műtét után (talán több, már nem emlékszek, doki elmondja) , mert még kábák, dőlöngélnek, megsérülhetnek.
Műtét előtt x órával nem lehet enni, inni nekik. Ezt is elmondja a doki ha felhívod.
Az én állatorvos azt mondta, hogy 6 hónapos koruktól nyugodtan lehet lehet őket ivartalanítani.
Én a macskámat 9 hónaposan vittem, igaz ő nem kandúr, de nekünk a műtét után raktak egy gallért a nyakába, hogy ne piszkálja/nyalogassa a sebet. A gallért nagyon-nagyon utálta. Mikor haza hoztam a műtét után nem volt még teljesen magánál és szegény esett-kelt. Akkor nagyon rossz volt ránézni, az első éjszaka az kemény volt. Én egy hétig nem mentem utána dolgozni, hogy figyelni tudjak rá, mert hát macska mindenhova is fel akart ugrani amit kifejezetten mondott az orvos, hogy nem szabad, mert elszakadhat a varrat. Ha jól emlékszem akkor 1 hét múlva kellett vissza menni az orvoshoz a varratok miatt.
Mi azt hiszem nem kaptunk fájdalomcsillapítót otthonra, de nem akarok hülyeséget mondani.
A kandúroknál maga a műtét is lényegesen egyszerűbb és a gyógyulás is.
Felelős állatorvos kinyilatkoztatása a gyk-s laikus nyugdíjas szájából 1-es. Azért gondolom, hogy nyugdíjas, mert ezt a rendszerváltás előtt mondhatta az állatorvos.
Ezzel szemben ma -igaz, hogy ez tudomány és szakirodalom- az elválasztás után, tehát 6 hetes kortól lehet. Legkésőbb 6 hónapos korig a legjobb, de az már tényleg a legkésőbb. Korai ivartalanítás -így lehet rákeresni. Ivarérérés előtt, de nyilván soha sem késő ha a kényszer úgy hozza. Ja, és ez se mai álláspont, az enyémek 10+ éve 15 hetes korukban lettek ivartalanítva. Minden előny beigazolódott. Játékos marad, nem jelöl, nem büdös a pisi, túl van rajta úgy, hogy meg se kottyan neki a műtét és a lábadozás. Nemhogy a kisfiúnak, a kislánynak se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!