Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Anyám megüti sokszor a cicát....

Anyám megüti sokszor a cicát. Mit tudok tenni ? Már ott vagyok hogy inkább elajandekozom.

Figyelt kérdés

2022. febr. 26. 13:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Ajándékozd el. Ilyen nyomorék féreg mellé nem kell állat.
2022. febr. 26. 14:37
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudsz anyuddal beszélni, hogy ezt nem kéne? Ez állatkínzás. Meglátná egy szomszéd, feljelentené, anyud menne a börtönbe.
2022. febr. 26. 14:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyi idős vagy, de talán tényleg kicsit erősebben rá kéne szólni muterodra.
2022. febr. 26. 15:04
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Már előre látom hogy nem lesz népszerű, de azért bedobom a gondolatot a közösbe:)

Tegyük fel én vagyok anyukád, és tegyük fel, hogy nehéz napom volt és szeretnék pihenni. A macska nyávog, és nem hagy. Mit kellene csinálnom? Beletörődni, hogy nem tudok pihenni? Csak nem...

Ha van ezekre a helyzetekre más megoldásod, akkor mondd el anyukádnak hogy a macska püfölése helyett mit kellene csinálnia. De abban azért egyezzünk meg, hogy nem az a megoldás, hogy a macska azt csinál amit akar, és bárki akinek ezzel problémája van, az egy szemétláda. Vidd be akkor a szobádba, és nyávogjon ott neked. Vagy engedd ki. Vagy vidd ki. Vagy játsszál vele, és foglald le. Vagy csinálj vele valamit, hogy anyukádat ne zavarja, és meg van oldva a probléma, mielőtt egyáltalán felmerül.

Ugyanis a macskára hiába szólsz rá, nem csinálja. Hiába küldöd el, nem megy el. Sőt, nekem sokszor az az érzésem a macskákkal kapcsolatban hogyha el akar érni valamit (pl. nyávogással) és érzi rajtad hogy idegesít, akkor csak azért is, mégjobban csinálja. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy anyukád már az általad leírtak tanúsága szerint többször megütötte a cicát, az meg ennek ellenére képes újra és újra felidegesíteni, holott nyilván tudja, hogy pofon lesz a vége. Félreértés ne essék, nekem sem az lenne az első reakcióm hogy ráverek egyet szegény állatra, de azért valami módja csak kellene legyen, hogy ne zavarjon a saját otthonomban, nem?

Nem ismerlek persze sem téged, sem anyukádat, sem a macskát, sem a helyzetet, sem az előzményeket, szóval úgy nagyjából semmit, de például a saját apámról is el tudom képzelni hogy ha mondjuk a délutáni szunyókálása közben beülne neki nyávogni egy macska és nem hagyná aludni, úgy kipenderítené, mint annak a rendje. És nem azért, mert egy kegyetlen állatkínzó szemét, hanem mert a saját eszköztárából azt veszi elő, ami úgy gondolja hogy eredményre vezet. Ezért mondom, hogy ha van más megoldás, akkor mondd el anyukádnak, mi ilyenkor a teendő. Sőt, jobbat mondok: mutasd meg neki. Ha látja, hogy van más út, akkor szerintem hajlamosabb lesz legközelebb először azzal próbálkozni.

2022. febr. 26. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
54%
Én elajándékoznám a macskát, mert annak nem jó, ha megütik.
2022. febr. 27. 08:48
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Tegyük fel én vagyok anyukád, és tegyük fel, hogy nehéz napom volt és szeretnék pihenni. A macska nyávog, és nem hagy. Mit kellene csinálnom? Beletörődni, hogy nem tudok pihenni? Csak nem... - igen, meg kell ütni azért, mert TE idegbeteg vagy.

Az nem opció, hogy másik szobába zárod, vagy a folyosóra, nem rögtön ütni kell.

2022. febr. 27. 08:49
 17/18 balkalolka ***** válasza:
100%

Négy okból nyávog egy macska, mind megoldható.

Ad1 éhes. Etesd meg, tele beggyel elkushad.

Ad2 ingerszegény. Engedd ki, megoldja magának az életét.

Ad3 tüzel. Ha nem ivartalanítod kaphat gyógyszert (Provera) amitöl abbafejezi.

Ad3 beteg. Léteznek állatorvosok, meggyógyítják.

Ütésből, kínzásból nem lesz eredmény semmi. Max idegbeteg lesz, egy rettegő szerencsétlen. Az meg kinek jó. Anyádnak se. Ezt kell megértetni.

2022. márc. 5. 02:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Kezdem ott, hogy a macska egy erős akarattal rendelkező élőlény. Olyan valaki, nem véletlen a személyes névmás, aki csak azt hajlandó csinálni, amit ő akar. Lehet ugyan valamennyire tanítani, de azt egész kiskorában kell elkezdeni, ahogy a szobatisztaságra nevelni. Nekem kutyám és macskám is van, több is, és egészen eltérő a jellemük. Most nem a kutya, macska közti különbségre gondolok, hanem csak a macskák között levőre. A két cicám egy alomból származik. Két kandúr, eltérő tulajdonságokkal. Mindkettő bújós, de az egyik jobban. A nyakamba is telepszik, ha olyan kedve van. Ha nagyon bosszantanak, akkor vagy az udvarra teszem, vagy a fürdőbe zárom őket. Tudomásul kell venni, aki állatot tart, annak alkalmazkodni kell az kedvencéhez. Ezt kellene édesanyáddal megértetned. Nem lesz egyszerű, de egy próbát megér. Az, hogy veri a cicádat nem jó. Semmit nem ér, mert mint írtam, a macskaerős akarattal bír, és többnyire el is éri, amit szeretne. A nyávogásnak több oka lehet azon kívül, amit viccesen szoktak mondani, hogy azért nyávog,mert macska. Ha ugatna, kutya lenne. De vissza a nyávogás okaira.

1. Éhes. Ha csak ő van háziállatnak a lakásban, mindig legyen az etetőtáljában ennivaló. Olyan száraz táp, amit szeret. A macska nem úgy eszik, hogy naponta kétszer, vagy háromszor. Többször, amikor eszébe jut. Ha nem talál ennivalót, akkor nyávogással jelzi, hogy enne. Természetesen innivaló is kell neki, az is legyen mindig a "poharában". A víz elég, az tévhit, hogy csak a tejet issza meg.

2. Vécéznie kell, és, ha családi házban laktok, és úgy lett nevelve, kimenne. Ha nincs udvar, mert nem olyan házban éltek, akkor tele van a cicavécé. Ez nem azt jelenti, hogy valóban tele van, emberi szemmel nézve, hanem a cica érzi benne az előző ürítésének esetleg lehet több is, a szagát. Nem megy bele. Ki kell cserélni az almot! Ha csak egyszer csinált bele, akkor is!

3. Egyéb okok. Ez lehet hasfájás, vagy egyéb baj, amivel ő nem tud mit kezdeni. Neked kell kideríteni, hogy mi baja van. Nem egyszerű, de megoldható. De sokszor azért is nyávog, hogy foglalkozzon vele valaki.

A verés, ahogy a gyereknél se, semmire nem megoldás. Ezt kellene édesanyáddal megértetni. Ha a cicának van enni, innivalója, el tudja végezni a dolgát, és nincs egyéb baja, betegsége, akkor kevesebbet nyávog. Sőt, van, hogy napokig nem lehet hallani a hangját. Én a két kandúrbandit ritkán hallom nyávogni. Igaz, mindig van enni, innivalójuk.

2022. márc. 6. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!