Mit tegyek ha a macskám utálja ha fésülöm?
Figyelt kérdés
Van egy 1,5 éves perzsa macskám. Nagyon hosszú a szőre, tehát csomósodik, viszont utálja ha fésülik. Rúg, karmol harap, fúj és elszalad, vagy egyből bebújik valami mögé/alá. Van egy másik cicám ő rövid szőrű, de imádja ha fésülöm, nem értem mit csinálok rosszul. Pedig fontos lenne, hogy engedje, legalább heti egyszer magát átfésülni. Többféle fésűt kipróbáltam már: fém, gumi, sima hajkefe, olyan kesztyű, ami fésül. Kapott már új, és használt fésűt is, de egyik sem tetszett neki. Önmaga valamennyire képes rendben tartani a szőrét, de látom, hogy szükséges lenne. Jutalmaztam már fésülés után, ha valahogy elviselte, de sajnos 2-3 húzásnál tovább nem jutok. Tanácstalan vagyok... Kinek mi vált be ?2022. febr. 23. 11:34
1/5 anonim válasza:
Nem tudom mennyire hasznos a válasz, de én a macskamentát ajánlanám. Kizárólag fésüléskor, vagy utánna kaphatna. Ha ehhez a pozitív élményhez társulna a fésülés, akkor talán a kellemetlenség érzése is "elviselhetőbb" lenne neki, és megérné valamilyen formán a számára a procedúra.
2/5 anonim válasza:
Furminatort is próbáltad? Az enyém (rövidszőrű) azt sem szereti, de az legalább hatékony, kevesebb ideig kell "kínozni" vele. Illetve közben esetleg le lehet kötni a figyelmét jutalomfalattal.
4/5 anonim válasza:
Kinyomsz egy adag májkrémet, amíg azt eszi fésüld ki.
5/5 anonim válasza:
Az enyém maine Coon mix, ő is utálja.
Ágyra teszem, elkapom az első két tappacsát, felemelem, hogy a két hátsón legyen és magamhoz ölelem, egyszer egyik oldalát, aztán a másikat, aztán háttal fordítva ölelem és a hasát is megfésülöm, aztán már adom is a zsebéből a jutit, amíg azt eszi, gyorsan hátulról a nadrágját lentről felfelé a farka felé fésülöm és kész is.
Sajnos másképp nem megy.
Így nem hisztizik, nem tud karmolni, ha jól fogd és nem ugrik ki a kezedből, ha jól magadhoz fogod.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!