Hogyan tudnám megetetni a macskámmal az összetört gyógyszert?
Sajnos eltérő cicaviselkedések vannak. Nálam 3 van. az egyiket sikerül ölbe vennem, és kvázi lenyomom a szájába a gyógyszert, és csukva tartom. Kicsit morcos, de azonnal lenyeli, rájött, h hamarabb szabadul. 5 perc múlva dorombol is.
A másik kicsit mocorog, de ő is úgy van vele, hogy a végén lenyeli, de ő már megsértődik.
a harmadiknál viszont minden reménytelen, nem eszi meg, ha belekeverem a kajájába, visít, ha felemelem, hörög, ordít, vele feladtam. Hálistennek eddig még nem volt semmi sürgős.
"Könyörgöm olyanokat ne írjatok hogy fogjam le és borítsam a szájába, mert nem fogom."
pedig ez lesz a megoldas ha kajaba bekeverve nem megy
Amit fent írnak, tabletta hátradob, szájacska összefog, és megvárod amíg nyel. Azért dobd hátra, hogy ne tudja kitornázni, így fogja lenyelni.
Ha ez valamiért nagyon nem, ezt te tudod:
Én évek óta naponta kétszer gyógyszerezem 6 féle, (néha 7, de volt már 8 is) gyógyszerrel, por és szirup vegyesen. Csak az erőszak megy, de azt lehet úgy csinálni, hogy közös döntés legyen, tehát te ölbe veszed, szájába rakod a fecskendő végét, ő pár mp. múlva kinyitja és lenyeli. Sokkal fontosabb a gyógyszer bevétele, mint a lelked, gondolom nagyon szereted és ezért nincs szíved erőszakoskodni vele. Én is így voltam, eldönthettem, hogy macska szenved, vagy gyógyszer.
Tehát vegyék patikában néhány fecskendőt, szerintem a kézreállás miatt 10 ml-t. Pár forint egy, vegyél többet. A kónuszát (csücsöri rész) tágítsd ki. A gyógyszert törd össze és keverd el... nos lehet szaftost összenyomkodni, és nagyobb részt zselét beletenni. Vagy valami pasztát, keverheted közvetlenül a fecsibe, a dugattyút ki lehet húzni, tehát tulajdonképpen így egy műanyag csőbe kevered. Természetesen fogd be a kónuszt. -ha kikeverted, kónusszal az ég felé tartod, a cucc kicsit visszafolyik, visszadugod a dugattyút és feltolod lassan, hogy ne menjen ki a cucc, de a kónusz végénél legyen. Amikor megvagy befekteted ciccet az öledbe, ha jobb kezes vagy akkor a fejét a bal mellednél/könyökhajlatba tedd. Bedugod oldalt a fecsi végét, csak a kónuszt a két fogacska közé, lágyan(!) tolod előre, ő ki fogja nyitni a száját, és akkor nem tökölsz, hanem benyomod a gyógyszert. Ne a torkába telibe, inkább hátra és a nyelvére. A kónuszt azért kellett az elején kitágítani, hogy ne sprickoljon a cucc, mert az kellemetlen, tehát ne legyen erős sugár a torkában. Ami még fontos, ha keserű a gyógyszer ne várj a keverékkel, hogy ne oldódjon fel a por, tehát ne egy keserű folyadékot adj neki. A tabit egy nagy és egy kiskanál segítségével tudod jól megőrölni.
Ha a cicc nagyon nem ért veled egyet akkor csavarjátok törülközőbe és úgy a fentiek. Keresőbe nézd meg a macska fülmosást, azon a módon járj el itt is. Utána ne dobd le egyből, hanem simogasd, ölelgesd egy pár percig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!