A Josera márkájú macskaeledelről mi a véleményetek? Milyen pl. a Concept for Lifehoz képest?
Az applaws - most random az elsőt megnyitottam - összetevőlistája pedig úgy kezdődik, hogy szárított csirkeliszt.
Kérlek, világosíts fel, hogy a szárított csirkeliszt mennyiben képvisel magasabb minőséget, mint a szárított szárnyasfehérje! A friss lazac ugyanúgy csak 6% az applaws összetevőlistáján is.
Mielőtt belekötsz: igen, látom, hogy az általad említett márkának más jellegű fehérje is van az összetevői között, illetve több benne a húsliszt. De attól még tény: mindkettőnek a fő összetevője a szárított fehérje, és mindkettőben alacsony a friss hús százaléka. Ettől függetlenül, persze, az Applaws magasabb minőséget képvisel, ezt nem vitatom - még ha nem is prémium kategóriát. Nézd meg pl. a Purizont hasonló árban, abban TÉNYLEG a friss hús szerepel az első helyen az összetevők között. (Az, ugye, megvan, hogy az európai normák szerint annak kell első helyen lenni az összetevők között, amiből a legtöbb van benne? És csökkenő a sorrend a listán.) Na, a Purizon az már magasabb minőség, persze ha még egy árkategóriát lépnénk, vannak annál is jobban - Orijen és társai.
De maradva a Joseránál: igen, a hidrolizált fehérje a fő összetevő. Igen, ha friss hús lenne, az jobb lenne. De ezen az áron, ezzel a beltartalommal egy erős alsó-középkategóriás száraztápról beszélünk, és a 6% friss hústartalmat lobogtatni egyrészt oltári butaságra utal, másrészt a kérdező félrevezetése Whiskas színvonalhoz hasonlítani. Kvázi gabonamentes, közepes árkategóriájú tápról beszélünk. Vannak hibái (egyrészt nem biztos, hogy az a legjobb a márkából, amit a kérdező linkelt, mert az egyik legolcsóbb verzió; másrészt viszont az "általános" tápjaik elég zsírosak a hasonlókhoz képest) de amit kínál, annak jó, a többi a cicán múlik, mennyire tolerálja.
Nekünk az egyik pl a Purizontól kábelezik oltári büdöset, pedig az aztán már tényleg drágább kategória, nem várnám tőle. De úgy látszik, nekünk nem jön be, próbálunk mást, ez ilyen.
A lényeg a cukormentesség, a tartósítószer mentesség, meg középkategóriától felfelé a gabonamentesség - olcsóbbaknál a burgonya és a rizs fel-feltűnik ballasztként. (Joseránál több tápban van kukorica is, ez mondjuk nekem pl. nem szimpi. De a Nature Cat verzió pl megint csak burgonyás, az már egy szimpibb darab.)
Én írtam már az első válaszban, hogy szerintem ez egy jó táp, jobb, mint a Josera, ár-érték arányban is szuper. Én ezt választanám a macskáknak. Csak éppen a macskáink finnyáznak rá. :D
Bár ha tényleg új a recept, lehet egyszer teszek majd megint próbát.
Nálunk szeretik amúgy és már van raktáron.
Előtte amúgy IAMS-t kaptak na arról kicsit nehezen tértek át a Conceptre.
Amúgy három cica van abból egy teljesen benti kettő pedig sajnos kijár. Azok még a szüleim maradi hozzáállása szerint szocializálódtak és csak később lettek nagyjából bentiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!