Hogy képesek a macskák rabszolgájukká tenni egyébként öntörvényű, felnőtt embereket?
2 macskám van, mégsem mondanám hogy a rabszolgájuk vagyok.
Nem tudom mire gondolsz... ugyanúgy foglalkozom velük mint a kutyámmal, illetve a kutyámmal kicsit többet mert őt le is kell fárasztanom (séta/játék...). Ennyi erővel akkor a kutya rabszolgája vagyok nem?
A macskák öntörvényűek, az biztos, de ha rabszolgát csinálnak a gazdiból, ott a gazda a hibás.
Az állatainkat szeretjük, gondoskodunk róluk, orvoshoz visszük, ha kell, de nem ők a főnökök.
Arra gondolsz, hogy mindenféle dologgal próbálják kényeztetni, kedvében járni, különböző ételekkel próbálják etetni, mert mindenre húzzák a szájukat és finnyáskodnak, illetve dedós nyelven gügyög neki valaki?
Nem véletlenül hívják kiskedvencnek őket :) Ugyan ezt eljátszuk a kutyával vagy bármi más állattal. Az állattól nem várjuk el, hogy egyszer felnővén majd kirepüljön és önállósodjon, mint 1 gyerek, így megengedhetjük magunknak, hogy kedvenckénkel szemben infantilis, következetlen gazdák legyünk. Lévén macska, még különösebben nevelni se kell, max x helyre nem mehet fel. De a házirend ennyiben ki is merül általában. Kutyákkal ellentétben, ahol kell a falkavezér, tehát ott fel kell emelni néha a hangot, a macskáknál nemhogy használ, inkább árt a kiabálás. Így lesz egy gazda gügyörésző, infantilis majom a macska mellett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!