Nőstény cica ivartalanítás után, nálatok hogyan zajlott?
Minden érdekelne, mennyi idő még felépült, hogyan viselte, mire lesz a régi, mire kell figyelni, meddig nem mehet ki stb.
Eddig csak kandúrokat vittem, aznap kótyagosak voltak, másnap reggel már mind a régi volt és ennyi...
Az elso 2 nap nehez volt, latszott, hogy faj neki (orvosi javaslatra kapott fajdalomcsillapitot, de csak ezen a ket napon) nem talalta a helyet, allandoan probalt ugrani, maszni helyekre, igy nagyon resen kellett lenni, hogy ezeket ne engedjem meg neki. Az elso nap, amikor kicsit kaba volt meg, leesett az agyrol (kb 1 percig mentem ki pisilni), na akkor nagyon megijedtem, hogy szetnyilik a seb, de nem lett baj. A ruhat nem viselte el magan, tepte, kaparta, igy gallert kapott. Azt se szerette annyira, de muszaj volt, kulonben szetnyalta volna a sebet. Egyebkent kb a 4. naptol kezdve ujra a regi volt, mintha nem is mutottek volna, ugy viselkedett. Varratszedesre asszem 10 nap mulva kellett menni, de ha felszivodo varrat lesz nalatok, akkor ez sincs.
Pentekre kertem a mutetet egyebkent, hogy ott legyen a hetvege megfigyelesre, plusz meg 2 nap szabit kivettem es nem bantam meg, hogy otthon maradtam vele.
Benti cica, szoval o nem kijaros, de en ugy emlekszem, hogy az orvos azt mondta, hogy varratszedesig vagy ha felszivodo, akkor is 9-10 napig egyaltalan nem mehetne ki a macska, ha kinti lenne.
Mostanában lett ivartalanítva mindkét lány cicám. Mindketten ruhát kaptak, az egyik járni nem tudott benne (ő rosszabbul viselte), míg a másik úgy jött ment, mintha rajta se lett volna. Aki rosszabbul viselte, az a műtét napján kába volt végig, leginkább csak feküdt, enni se nagyon akart. Utána néha rájött az ötperc, és addig hisztizett, míg leszedte magáról a ruhát. Igazi királylány amúgy, nagyon hisztis tud lenni. Nála egy élmény volt ezt végigkísérni, nem akartam egyszer se kinyírni közben :)
Viszont a másik cica nagyon nagyon jól viselte. Hazahoztuk a műtét után, és nem lehetett a dobozban bent tartani, ahogy kiengedtük már rögtön mászott mindenhova, ugrált (nem kellett volna, de nem lehetett vele mit csinálni), úgy viselkedett, mintha semmi nem történt volna. A ruhát is tök természetesen vette, semmi gond nem volt vele.
A sebe mindkettőnek nagyon szépen gyógyult, nem volt semmi komplikáció, a beavatkozás után nem változott meg a viselkedésük. Pár nap kell, mire újra a régi lesz, én legalább egy hétig azért nem engedném ki, ha más miatt nem, akkor a kopasz pocakja miatt. De egyébként minden lényeges információt elmond az orvos, nyugodtan kérdezheted ha valamilyen aggodalmad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!