Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ebben az esetben kinek a...

Ebben az esetben kinek a felelőssége a macska ha beteg ?

Figyelt kérdés

Sziasztok, olyan fél éve át jár hozzánk a szomszéd kislány cicaja. Beépített üveges teraszunk van ahova be van építve egy cica ajtó. A terasz fűtött így a két cicánk itt van télen , nem is mennek ki, csak a dolgukat végzik kint és jönnek is be. Vagy bent a házban velünk vagy a teraszon elvannak.

A szomszéd cicus megtanulta használni ezt a kis ajtót...és előszeretettel mászik bele a mi macskánk bútoraiba, fekhelyeibe, és egy idő után észre vettünk hogy a maradék kajájukat is megeszi. Kandúr, akaratos , morog ,oda csap a mieinknek..nincs ivartalanítva , csak a mieink..ezek még nem kergetik el.

Mióta látom hogy itt van a mieink csak bent vannak és bent is kapnak enni de ez a macska nem megy el. Vagy a ház előtt ordít hogy engedjem be ha bezárom az ajtót vagy ott fagyoskodik az ajtó előtt hidegben ,hóban is. (Nekem meg nincs szívem ezt nézni így utóbbi pár napban a fagyok elől beengedtem a teraszra)

Számtalanszor haza vittem már , de mindig vissza jött...a szomszéd nem szereti őt a házban mert össze pisil mindent...így ki van zárva , a lány macskák meg bent vannak(persze ivartalanításra nincs pénze...) A másik ok pedig hogy fel a kutyájuktól..tehát van több lány macska náluk a házban a kandur meg kinti........(nem mondok inkább semmit...)

A helyzet a következő...nem engedtem itt enni sosem és nem is jön oda mert tudja hogy nem adok neki , de ma délután csak volt ...felemeltem és csont és bőr a macska, csak a szőre nagy, és kedvtelen is volt, csak van.

Megint haza vittem , a szomszéd szerint nincs semmi baja..adott is neki enni de nem kellett neki.

A szomszéd menten állítja, hogy én átszoktattam a macskáját és hogy az én felelősségem állatorvoshoz vinni ha úgy gondolom beteg és en vigyem el műtétre is mert ő nem fogja beengedni ha zavar hogy ott van az nem az ő baja, zárjam ki teljesen..(de akkor meg az ajtó előtt fagyoskodik)

Nekem a két macska bőven elég...a prémium kaja, az immunerősítők, oltások..nem akarok egy harmadikat is és én nem adtam neki enni és ahányszor tudtam haza vittem így nem gondolom hogy az a macska az én felelősségem lenne.

Szerintetek ? Mit lehetne ebben az esetben csinálni?

2022. jan. 21. 17:04
1 2
 11/19 Miss Endzsi ***** válasza:
80%
Ugyanez volt nálunk is, befogadtam, vagy fogadd be vagy add le menhelynek, borzasztó lehet kint a hidegben éhenhalni.
2022. jan. 21. 17:39
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
Hivatalosan értelemszerűen nem a te felelősséged, de ha van benned jóérzés, nem hagyod, hogy ott pusztuljon az állat. És nem úgy értem, hogy vidd el te orvoshoz, aztán vidd vissza a "gazdáinak", de lépj kapcsolatba az állatvédőkkel, simán átveszik. A gazdája meg hadd puffogjon, az állatvédők majd megmondják neki, hogy mekkora bírságra számíthat állatkínzás címszó alatt, ha nem adja oda nekik.
2022. jan. 21. 17:53
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Ebben az esetben egy jó érzésű ember nem a felelőst keresi, hanem segít a cicának...

Hasonló helyzetben voltunk mi is tavaly, nekünk 2 ivartalan, kizárólag benti cicánk van, a szomszédban meg fogyóeszköz a macska, se ivartalanítás, se oltások, se semmi. Fél éves korától szült a cica évente 3 almot, 2 éves korára annyira leépült, hogy menni alig bírt. Milliószor elmondtam nekik, h ivartalanítani kéne, de nem fogták fel. Tavaly nyár elején elvittem őt a mi orvosunkhoz, megkapta az oltásait, megműtötte, nálunk lábadozott az előszobában. Varratszedés után visszaengedtem, mert nem akartam, hogy a gyerekek vagy a saját cicáink lássák kárát az extra költségeknek, sajnos csak ennyit tudtam tenni érte. Még mindig elüthetik, megmérgezhetik, elkaphatja bármi… de legalább a hormonok nem kínozzák és nem halnak meg újabb ártatlan kiscicák.

2022. jan. 22. 08:14
 14/19 anonim ***** válasza:
30%

"(...)zárjam ki teljesen..(de akkor meg az ajtó előtt fagyoskodik)"

Mert tudja, hogy előbb utóbb megtörsz, és beengeded. Ha békén hagyod, pár nap után odébb áll.

2022. jan. 22. 10:11
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem minek írtad ki a kérdést. Ha segíteni akarsz a macskán, akkor keress fel egy macskamentő szervezetet és vigyétek el dokihoz! Nem kell a kifogásokat keresni, ha meg akarod oldani a sorsát, akkor meg fogod.
2022. jan. 22. 11:27
 16/19 A kérdező kommentje:

Adtam neki kaját...félve de fogadta, ivott is nem is keveset..jó szomjas lehetett. Kapott féreg hajtót ....ma reggel felemelt farokkal , nyávogva üdvözölt. Bordái érezhetően kivannak.

Nem tudom mi legyen. Nem akarok még egy macskát, csak nézem ahogy dorombol a radiátoron és nem tudom mi tévő legyek.

2022. jan. 23. 11:47
 17/19 A kérdező kommentje:

Na szóval. Két nap eltelt újra. Ez idő alatt háromszor jött érte a szomszéd fiú , aki 16 éves , de megígérte beviszi a macskát és ad neki enni.

Na szóval..minden este itt volt még is és most is itt van..a kazánon fekszik most vettem észre a pincébe.

A szomszéd fiú reakciója.....megint elszökött ....anya azt mondja jó helyen van...

Gyerekek...kivagyok

2022. jan. 25. 20:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondom én hogy ha be is fogadod, hoznak másikat és azt is gondozhatod. Ha már az elsőt befogadtad, igazán elláthatod a másodikat is. Jó helyen lesz anyu szerint az is nálad.
2022. jan. 25. 20:10
 19/19 Miss Endzsi ***** válasza:
De egy pcs nő lehet, csináljon neki régi hűtőből szigetelt macskaházat.
2022. jan. 25. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!