Ebben az esetben kinek a felelőssége a macska ha beteg ?
Sziasztok, olyan fél éve át jár hozzánk a szomszéd kislány cicaja. Beépített üveges teraszunk van ahova be van építve egy cica ajtó. A terasz fűtött így a két cicánk itt van télen , nem is mennek ki, csak a dolgukat végzik kint és jönnek is be. Vagy bent a házban velünk vagy a teraszon elvannak.
A szomszéd cicus megtanulta használni ezt a kis ajtót...és előszeretettel mászik bele a mi macskánk bútoraiba, fekhelyeibe, és egy idő után észre vettünk hogy a maradék kajájukat is megeszi. Kandúr, akaratos , morog ,oda csap a mieinknek..nincs ivartalanítva , csak a mieink..ezek még nem kergetik el.
Mióta látom hogy itt van a mieink csak bent vannak és bent is kapnak enni de ez a macska nem megy el. Vagy a ház előtt ordít hogy engedjem be ha bezárom az ajtót vagy ott fagyoskodik az ajtó előtt hidegben ,hóban is. (Nekem meg nincs szívem ezt nézni így utóbbi pár napban a fagyok elől beengedtem a teraszra)
Számtalanszor haza vittem már , de mindig vissza jött...a szomszéd nem szereti őt a házban mert össze pisil mindent...így ki van zárva , a lány macskák meg bent vannak(persze ivartalanításra nincs pénze...) A másik ok pedig hogy fel a kutyájuktól..tehát van több lány macska náluk a házban a kandur meg kinti........(nem mondok inkább semmit...)
A helyzet a következő...nem engedtem itt enni sosem és nem is jön oda mert tudja hogy nem adok neki , de ma délután csak volt ...felemeltem és csont és bőr a macska, csak a szőre nagy, és kedvtelen is volt, csak van.
Megint haza vittem , a szomszéd szerint nincs semmi baja..adott is neki enni de nem kellett neki.
A szomszéd menten állítja, hogy én átszoktattam a macskáját és hogy az én felelősségem állatorvoshoz vinni ha úgy gondolom beteg és en vigyem el műtétre is mert ő nem fogja beengedni ha zavar hogy ott van az nem az ő baja, zárjam ki teljesen..(de akkor meg az ajtó előtt fagyoskodik)
Nekem a két macska bőven elég...a prémium kaja, az immunerősítők, oltások..nem akarok egy harmadikat is és én nem adtam neki enni és ahányszor tudtam haza vittem így nem gondolom hogy az a macska az én felelősségem lenne.
Szerintetek ? Mit lehetne ebben az esetben csinálni?
Ebben az esetben egy jó érzésű ember nem a felelőst keresi, hanem segít a cicának...
Hasonló helyzetben voltunk mi is tavaly, nekünk 2 ivartalan, kizárólag benti cicánk van, a szomszédban meg fogyóeszköz a macska, se ivartalanítás, se oltások, se semmi. Fél éves korától szült a cica évente 3 almot, 2 éves korára annyira leépült, hogy menni alig bírt. Milliószor elmondtam nekik, h ivartalanítani kéne, de nem fogták fel. Tavaly nyár elején elvittem őt a mi orvosunkhoz, megkapta az oltásait, megműtötte, nálunk lábadozott az előszobában. Varratszedés után visszaengedtem, mert nem akartam, hogy a gyerekek vagy a saját cicáink lássák kárát az extra költségeknek, sajnos csak ennyit tudtam tenni érte. Még mindig elüthetik, megmérgezhetik, elkaphatja bármi… de legalább a hormonok nem kínozzák és nem halnak meg újabb ártatlan kiscicák.
"(...)zárjam ki teljesen..(de akkor meg az ajtó előtt fagyoskodik)"
Mert tudja, hogy előbb utóbb megtörsz, és beengeded. Ha békén hagyod, pár nap után odébb áll.
Adtam neki kaját...félve de fogadta, ivott is nem is keveset..jó szomjas lehetett. Kapott féreg hajtót ....ma reggel felemelt farokkal , nyávogva üdvözölt. Bordái érezhetően kivannak.
Nem tudom mi legyen. Nem akarok még egy macskát, csak nézem ahogy dorombol a radiátoron és nem tudom mi tévő legyek.
Na szóval. Két nap eltelt újra. Ez idő alatt háromszor jött érte a szomszéd fiú , aki 16 éves , de megígérte beviszi a macskát és ad neki enni.
Na szóval..minden este itt volt még is és most is itt van..a kazánon fekszik most vettem észre a pincébe.
A szomszéd fiú reakciója.....megint elszökött ....anya azt mondja jó helyen van...
Gyerekek...kivagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!