Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskák nyakörvére minek a...

Macskák nyakörvére minek a csengő?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem, ez valami proli divat, mert akkor ennyi erővel miért nem masni vagy nyakkendő? :D

Miért pont csengőt raknak a nyakukba?

2022. jan. 16. 14:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Picit javíthatnál a stílusodon kedves kérdező ez a proli divat megjegyzés baromi irritáló és idejétmúlt :).
2022. jan. 16. 15:36
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ne vegyél macskát.

Ha számodra "ragadozó, mit egyen" ha nem madarat, akkor jobb ha inkább másféle állatot választasz. A kijárós, vagy kint tartott macskák, amellett hogy ezer meg egy veszély, betegség stb fenyegeti őket, és általában ötödik évüket sem érik meg a lehetséges 15-ből, legnagyobb pusztítói az amúgy is megcsappant madár populációknak.

A csengőt egyébként régen azért tették rá, hogy a kiscsibét meg ilyesmit ne tudja elkapni. Manapság ennek nem sok értelme van mert nem igazán tartanak már csirkét az emberek, vagy pedig zárt helyen vannak. Ráadásul a nyakörv a macskának halálos veszély, nagy eséllyel felakad, beakad valahova és fulladásos halált hal. Ha pedig kioldódós nyakörvet tesznek rá akkor heti szinten hagyja el, vagy megtanulja levenni.

2022. jan. 16. 15:39
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
De tényleg, áruld már el kedves Kérdező, hogy miért használod teljesen indokolatlanul a "proli" jelzőt?? Azt gondolod, hogy aki valamiben máshogy gondolkozik és cselekszik mint te, az buta suttyó? Vagy azt hiszed, ez egy divatos szófordulat? Szállj kicsit magadba, különben te sem leszel különb. Ja, és macskát inkább ne tarts!!
2022. jan. 16. 15:51
 14/23 anonim ***** válasza:
67%
Hát én azt hallottam, hogy macskára nem szabad adni, mert megőrül a csengéstől és nagyon zavarja. Egyet is értek vele teljes mértékben és nem kínoznám vele az állatot!
2022. jan. 16. 18:35
 15/23 anonim ***** válasza:
82%
#14 volt kinti cicánk és volt rajta csengő. Az elején zavarta utána megszokta és semmi baja nem volt vele. Nem tudom honnan jön ez a megörül tőle?
2022. jan. 16. 18:43
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
Attol meg, hogy megszokta a szart, szerinted jo lehetett neki? En nem hiszem. Megszokni barmit meg lehet, de hogy mennyire boldog elet az, dontse el mindenki maga. En tovabbra is kinzasnak tartom, a macskaknak nagyon jo a hallasuk, rettenetesen zavaro lehet egy csilingelo szar a nyakukban, kozel a fulukhoz.
2022. jan. 16. 18:45
 17/23 anonim ***** válasza:
67%
Muszáj megszoknia, mert levenni nem tudja más választása nincs. Szerintem is zavaró lehet, egész nap folyamatosan cseng valami minden lépésénél.
2022. jan. 16. 18:50
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
#16, #17 inkább vadássza le a cinegét? Hordja halomba az ajtóba nagy büszkén? Mert azt csinálta. Hozta a madarakat, egereket. Nem ette meg hiszen kapott enni, de az ösztönei dolgoztak. Micsoda kínzás? Rendszeres állatorvosi vizsgálat, ivartalanítva volt. Csak éppen óvtam a többi állatot. Mekkora gyökér vagyok! Mi?
2022. jan. 16. 19:43
 19/23 A kérdező kommentje:
De a macska ragadozó utolsó....Akkor a tigris meg az oroszlán nyakába is csengő kéne? Meg az ölyv meg a sólyom nyakába is, mert az is madarat fog? Meg a vegák már a kígyós posztok alá is lökik a szöveget, h a miért élve adják neki a kis egereket és mekkora állatkínzók :D Hova halad a világ...
2022. jan. 16. 20:09
 20/23 anonim ***** válasza:
84%
Kedves kérdező ne játszuk már a hülyét! Egy háziállatról beszélünk nem vadállatokról!
2022. jan. 16. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!