Mit csináljak ha a macskám madarat fog? Komoly válaszokat kérek!
Figyelt kérdés
Tegyek csengőt a nyakába?2013. jún. 2. 11:25
1/14 anonim válasza:
Semmiképp ne tegyél csengőt a nyakába mert egy idő után megkattan tőle, nem bírja a hangját.
2/14 anonim válasza:
Semmit ne tegyél. Ez az élet rendje.
3/14 anonim válasza:
Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetőnél, kapja el őket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni erről úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor előfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengőt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.
5/14 anonim válasza:
A szomszédom tett a macskájára csengőt, ami kb. 1 hétig volt rajta.
A környékbeli kutyák a csengő hangját hamarabb összekötötték a macsekkal mint a madarak.
Csóri szerintem fogyott egy fél kilót a hét alatt, annyira át lett mozgatva:)
6/14 anonim válasza:
Nem tudsz nagyon tenni semmit. idővel majd a madarak elmennek a veszélyforrás miat. nekem kutyám van. madarat, sünit, vakondot, egeret, patkányt, macskát de még gyíkot is fogot már. nem tudsz mit csinálni a vérükbe vanamikor ide került napiszinten hozta az elkapott állatokat, de meg nem ette. mamár nagyon ritkán kap el valamit mert az állatok megtanulták, hogy job elkerülni az udvart
7/14 anonim válasza:
A macska ragadozó állat. A vérében van, - főleg ha kicsi -akkor fedezi fel az élet minden számára fontosságát. Az egeret és mindent meg fog tapasztalni mire 2 éves lesz. Akkor már tudni fogja, hogy a béka nem kell, a giliszta eső után a járdáról nem kell, amit le kell vadászni az a madár és az egér. Örülj neki, hogy egészséges a cicád.
8/14 anonim válasza:
Hagyd, elmennek maguktól a tollas kis ébresztők. Az én cicóm is elkapkodott párat. Miután eltűnt beletelt fél évbe, ha nem többe, mire visszajöttek. -.-' csak én ennek nem örülök speciel.
9/14 A kérdező kommentje:
Fakopáncsot,zöldikét,rigót, ez mindent megfog... egy rozsdafarkút ami a MI házunknál lakott. Nem értem miért madarat, miért nem egeret fog?
2013. jún. 3. 20:31
10/14 anonim válasza:
Zöldikét? Legyél neki hálás, én falra másztam tőle. Lehet fog egeret is, de istenem, macska, ami színes, tollas és hangot ad ki persze, hogy jobban érdekli :D
A madarak megtanulják, hogy macska van ott, nem szabad oda menni. Amit eddig elkapott egyébként sem élt volna örökké, ezt fel lehet fogni negatívumként a macskáknál; vadásznak, sportszerűen, agresszívan és sikeresen. Az okosabb/"figyelmesebb"/rátermettebb tollasok megmenekülnek és szaporodnak (attól függetlenül te látod-e). Relax.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!