Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyibe kerül 1 átlagos házi...

Mennyibe kerül 1 átlagos házi macska etetése 1 évben?

Figyelt kérdés

Vagy mivel az árak változóak, talán úgy jobb lenne a kérdés, hogy mennyit eszik egy átlagos házi macska 1 évben?

Mit kell neki adni és miből mennyit? Hogy ne éhezzen, de ne is legyen luxusmód agyonetetve?

Kinti macskára gondoltam, nem szobacicára.

Esetleg van erről valahol hivatalos ajánlás?

(Legyen-e macskánk, azon veszekszünk.)

2022. jan. 10. 09:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

Én Wild Freedom táppal etetek, 2 kiló 5000 forint körül van. Abból kettőt veszek egy hónapban, plusz néha becsúszik 1-1 konzerv is, de azt nem annyira szeretik. Nagyjából 4 kiló tápot esznek meg ketten egy hónapban. Általában marad a következő rendelésig, de direkt rászámolok, hogy ne haljanak éhen ha valamiért csúszik a kiszállítás.

Az adagolás fel van tüntetve minden kaján, de ez egyénileg változó. A kandúromnak sok, a nősténynek kevés, mert ő zabagép. Szóval ezt ki kell tapasztalni.

2022. jan. 10. 10:40
 12/21 anonim válasza:
55%
Amúgy az etetés eltörpül az esetleges állatorvosi költségekhez képest. A két macskámra tavaly nagyjából 300-at hagytam ott, pedig csak egy enyhe májproblémájuk van és relatíve olcsó az orvos. Kinti macskánál aztán főleg alap, hogy normálisan be legyen oltva. Viszont továbbra is tartom, hogy házikedvencként ne tartsunk kint macskát, nyugodtan nézz körbe normálisabb menhelyeken, nem is adnak örökbe máshogy, csak benti tartásra. Ha ilyen néha tejjel itatható, simogatható fogyóeszköz kell, akkor hajrá, de nem túl fair dolog.
2022. jan. 10. 10:40
 13/21 anonim ***** válasza:
29%
Olcsó macskakonzervvel számolva 57600 ft/év, 3 kilós nőstény házimacska.
2022. jan. 10. 11:08
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

Nem is tudom. Kap alutasakost, egy doboz úgy 2 hétig tart ki, mert nem az egészet kapja meg, csak egy kanállal keverünk a száraz mellé. 800ft/doboz.

Ill. kb 5-6000 ft az öt kg-os száraz táp, az úgy 2 hónapig kitart.

2022. jan. 10. 12:48
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Nekem a kinti igényel napi 2 100 grammos whiskast. A bentinek már sok. Utoljára, 104 forint volt csomagja.
2022. jan. 10. 13:04
 16/21 anonim ***** válasza:
12 X kiválasztott eledel ára egy hónapra.Menni fog :D
2022. jan. 10. 16:09
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
Most legyek lepontozva, de 3 macskára fizetek havi 3000-4000 ft körül jelenleg. 480ft/kg a táp. Semmi mást nem kapnak csak tápot. Napi szinten egy-egy marékkal kapnak enni. Tudom nincsenek túl etetve, de éhen halni se haltak éhen eddig. Első macskám is évek óta ennyit kapott. Már 4 éves. Most lett kettő másik, akit befogadtam. A másik is jól van. Ebből a felállásból nálam 12 x 3 vagy 4 ezer forinttal számolva: 36 és 48 ezer forint körül mozog nálam.
2022. jan. 10. 21:10
 18/21 anonim ***** válasza:
28%
#4 hidd el a macska megoldja..A macska nem olyan mint a kutya hogy jólérzi magát egész nap az udvaron. Úgyis menni fog hiába van elkeritve..Vagy átmászik valahogy vagy beleakad a dróhálóba.
2022. jan. 12. 16:39
 19/21 anonim ***** válasza:
80%
Miért kell lepontozni a másikat, most őszintén? Mi lenne a számotokra helyes válasz, 100-200 ezer forintot költeni egy állatra évi szinten? Mindenki annyit költ, amennyit tud. Elmondtam, nem halnak éhen a macskáim, és nem is csont soványak. Nem kell azoknak állandóan adni enni, mert ők tudnának még enni.
2022. jan. 12. 19:19
 20/21 anonim ***** válasza:
60%

Azért érdekes, hogy a 17-es válaszoló van a legmagasabbra értékelve, aki szeméttel eteti a macskáka, abból is kevéssel, és az a siker, hogy nem haltak eddig éhen.

Magyarország és az állattartási kultúra.

2022. febr. 10. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!