Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha csak egyszer hagynám, hogy...

Ha csak egyszer hagynám, hogy fialjon a fajtatiszta macskám akkor is szaporítónak számítanék?

Figyelt kérdés
A kiscicákat nem adnám el, szóval nem azért szeretném, hogy nyerészkedjek rajta. Tervben van az ivartalanítása, de előtte szeretném, ha egyszer fialna. Ez is szaporításnak számít?
2022. jan. 5. 12:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok (jelenleg...) csak azok kedvéért akik később érkeznek: természetesen nem a jelenlegi négyesnek írtam amit, hanem egy azóta törölt válaszra

(mellesleg nem én töröltettem, én csak simán lepontoztam amikor megláttam)

2022. jan. 5. 13:12
 12/19 anonim ***** válasza:
13%

Azt hittem állatoknál tenyésztés van illetve illegális tenyésztés.

A folyamat az állomány gyarapítására a fedetés, vagy pároztatás.

Növényeket pedig termesztik, a gyarapítás módja pedig a magról, vagy tőről szaporítás.

Mivel a macskák az ablakban szeretnek fotoszintetizálni, feltehetően növények.

Viszont macskamagot még sosem láttam, ezért gondolom tőről lehet szaporítani.

Hogy történik ez, kedves gyakoris állatvédők?

Beássuk az állat egyik lábát a friss virágföldbe, és rendszeres locsolás mellett várunk, hogy megered?

Utána hogy választjuk le az új macskát a régiről, hogy ne fájjon neki?

2022. jan. 5. 13:17
 13/19 qkker1 ***** válasza:
75%
Igen, mivel nem vagy bejegyzett tenyésztő.
2022. jan. 5. 13:21
 14/19 anonim ***** válasza:
91%
12, rosszul hitted. A "fedetés" (gondolom fedeztetést akartál írni) és a pároztatás a konkrét aktus neve. Ha ebből a fedeztetésből/pároztatásból születnek kicsik, az vagy szaporítás, vagy tenyésztés. Ezt a két szót jogilag lehet megkülönböztetni, a körülmények döntik el hogy melyik eset áll fent, egészen konkrétan az, ahogy van-e hivatalos kennel vagy csak hobbitevékenység, esetleg feketén végzett állatkereskedelem van a dolog mögött. Ezt a kettőt megint nem szabad összemosni. Te összemosod, mert ha valaki le merészeli írni a tevékenység pontos nevét (azaz hogy szaporítás), egyből habzik a szád, akkor is, ha az adott ember különbséget tesz a saját célú hobbiszaporítás és az illegális állatkereskedelem között.
2022. jan. 5. 13:24
 15/19 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem egyáltalán nem számít szaporításnak.
2022. jan. 5. 13:36
 16/19 anonim ***** válasza:
78%

Igen, annak számít.

De mit akarsz kezdeni egy alomnyi macskával? Lesz elég pénzed akár 5-6 macska ivartalanítására, rendszeres oltására, rendszeres állatorvosi ellátására, minőségi etetésére, stb.? Van elég nagy alapterületű házad hozzá? Ennyi macskának igencsak nagy terület kell, hogy jól érezzék magukat. És innentől gondolom akkor nem tervezel menni nyaralni sem meg sehova, mert ennyi macskát nem igen lehet könnyen nyaralni vinni, lepasszolni meg eleve nem ajánlott. Mi van, ha történik veled valami? Ki vigyáz majd rájuk? Át van ez gondolva?

Ha mindenre igen a válaszod, csak mondom, hogy rengeteg macska várja menhelyeken és befogadóknál, hogy valaki végre hazavigye őket. Sokkal jobban tennéd, ha onnét fogadnál be, így lenne még macskád és otthont adhatnál olyannak, aki rászorul. Azzal, hogy inkább csak mókából szaporítod a macskádat, annyi macskának pecsételed meg kb a lehetőségét, mint amennyit majd a tiéd világra hoz.

2022. jan. 5. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:
87%

Őszinte leszek.

A szaporítók célja a minél több értékesíthető állat létrehozása,

Ha neked nem is célod ez attól még szaporítasz.

Ha az a célod vele, hogy költséget csökkentve ne kelljen tenyésztőtől vásárolnod fajtiszta macskát, akkor nyílván nincs pénzed egy alomnyit fenntartani.

Amiket a #16-os válaszoló kiemelt, azok valódi, létező költségek, amikkel számolnod kell.

De nem akarok turkalni a zsebedben.

Ha ezeket mind tudod vállalni és nalad ez csak valami "anyai" passzió,hogy a kedvenc cicadtól legyenek kölykök, akkor csináld.

Nem elítélhető, ha valóban tudsz róluk gondoskodni (oltások, ivartalanítás, hely, játék, minőségi táp, távollétedben gondozó és idő,amit rájuk tudsz szánni)

Ha ez ok, akkor nem lehet aggalyos a dolog.

2022. jan. 5. 15:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó, én ezt értem, de mit akarsz kezdeni 6 plusz macskával? Arról nen is beszélve, hogy a tiédet is szűrni kellene a pároztatás előtt és a kandúrt is, hogy nincs-e valamilyen fertőző, halálos betegsége.

Ha a fedeztetésért adsz 1 kölyköt a kandúr gazdájának, akkor még mindig lesz alsó hangon 5 macskád. Akik felnőnek.

Nekem 2 macskám van, nagy házban lakunk, de el nem tudnék képzelni 5-6 almostálat, kajástálat, vizes tálat és gondolj bele, mennyibe kerül ennyi macska ivartalanítása, ha nem akarsz beltenyészetet beteges macskákkal.

És akkor nem került szóba mennyi pénz az alom ennyi macskára, mennyi kaját kell venni (na nem szar teszkósat), féreghajtás, oltások, ne adj' isten betegség...

2022. jan. 5. 16:03
 19/19 anonim ***** válasza:
16%

14 “ egyből habzik a szád”

Ezt miből gondolod? Neked habzani szokott, és ebből indultál ki?

Ha ezzel nem baxod el, egész értelmes komment lett volna.

2022. jan. 5. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!