Mikor tiltják be a petárdázást??
A petárdát már nagyon régen betiltották Magyarországon. Persze van aki használja de ha rajtakapják akár használat közbe akár csak úgy hogy birtokolja komoly pénzbírságot kap ha jól tudom 150 ezernél kezdődik.
A tűzijáték ami hasonló durrogással jár az megint egy másik dolog, az engedélyezve van ezen a napon egy bizonyos időszakban. Ez is zavarja az állatokat, meg is értem de évente egyszer ki lehet bírni. Én macskám sem örül neki de zárt, védett helyen van, és minél öregebb annál jobban viseli. A kutyám meg érdekes módon teljesen nyugodt, előbb is kimentem vele a teraszra és a hátsó udvarra ami külön el van kerítve és be van zárva az ottani kapu, jó ha onnan átszökik az első kertbe akkor sincs tragédia mert ott is minden be van zárva és esélye nincs kiszökni sem de biztosra megyek hogy csak hátul mozog a kertbe és teljesen jól elvan, néha felkapja a fejét 1-1 durranásra aztán mint ha mi sem történt volna folytatja a szaglászást, mászkálást aztán ha megyek befelél hívom egyből jön is be, lefekszik a helyére és szépen elvan.
De most komolyan, egy este, melyik állatnak okoz ez maradandó károsodást, amelyik kutya elszökik ilyenkor, az máskor is el tud
Én is szeretem a kutyákat, de egy estét mindegyik kibír, sőt lehet ilyen iranyba szoktatni ám, hogy ne féljen
És ha jól gondolom a kutyaszart is össze kéne szedni az utcáról, a kapuk elől, nem kéne az autókat se lehugyoztatni, és lássatok csodát, mégis megtörténik mindkettő, tehát ameddig a gazdik vannak felháborodva, hogy arrébb lököm a kis kutyukát a lábbammal, amikor a Mi autónkat akarja kehugyozni, addig belefér egy évben egy este túzijátékozás
Vsgy költözzetek Tatára, ott a tüzijáték is tilos:)))
Boldog Új Évet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!