Miért pisil az alom mellé a macska?
Örökbe adtam egy kan macskát pár hete. Nálunk úgy 2.5 hétig volt, nem volt vele probléma, soha nem pisilt az almon kívül, annak ellenére, hogy ivaros, ill. mi kandúr macskánk szagát is érezte. A különbség annyi, hogy az új helyén "összepuszizott" hámban történő séta alatt egy nősténnyel.
Most a befogadó arra panaszkodik, hogy bepisil a lakás különböző pontjaira. Azt ajánlottam neki, hogy sürgősen ivartalnítsa ki, valamint alomcserét javasoltam arra a márkára, amit mi használtunk.
Valamint azt mondja, hogy esténként hangosan nyávog, nem tudnak tőle aludni. Bagzás????
Mi oka lehet még annak, hogy odapisil a parkettára?
Nem bepisil, hanem jelölget. Ráindult a nőstényre, plusz az új helyet igyekszik "belakni", területévé tenni.
Mielőbbi ivartalanítás, különben rögzülhet a nem kívánt viselkedés.
Az én cicám is olyan volt, hogy ha már egyszer odapiszkolt az alomba, és az nem lett eltakarítva onnan, alig várta, hogy hazaérjek. Hazatérve az első dolgom volt mindig az almot kitakarítani. Látható izgatottsággal figyelte a műveletet és alig várta, hogy készen legyek. Beugrott és elvégezte a dolgát.
Szóval a nem kellő gyakorisággal tisztított alom is lehet oka a jelenségnek. Nálam egy 50x60 cm-es fotográfiai előhívótál volt az alomtartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!