Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám nem akar vizet inni....

A cicám nem akar vizet inni. Bajt csinálok ha tejporoa vízzel itatom?

Figyelt kérdés
Észrevettem napok otta nem. Iszik semmit a cicám. Szoba cica az ivostálkaján kivül mashonnan nem tud inni. De a tal napok otta érintetlen. Naponta töbször van cserélve. A patikus csaj ajanlota a jejporoa vizet azt fecskendobol elfogadja de masbol nem. Orvohoz viszem de orvosunk covidos mas orvosban nem bizok de hétfőn keresek valami jo dokit addig is bajt csonalok én evvel vagy sem?
2021. dec. 29. 12:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Inkább ne csináld! Sima vízzel próbálkozz úgy, amiket már előttem is leírtak! Egyébként nem baj, ha nem nagyon iszik, a cicának nincs akkora vízigénye.
2021. dec. 29. 13:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem probléma, ha nem iszik, ha nedves tápot kap. Az enyém csak az én poharamból hajlandó inni néha, nem érdekli a saját vizes tálja.
2021. dec. 29. 13:31
 13/24 anonim ***** válasza:
56%

10es vagyok. Aki lepontozott annak ajánlom figyelmébe ezt a videót... Amit írtam elhangzik egy állatorvostól szóval nem tudom mi rosszat mondtam 😮.

[link]

2021. dec. 29. 13:41
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
És hol mondják ebben a videóban, hogy 2-3 napos vízzel kell itatni? Az állott víz az nagyon nem ezt jelenti!
2021. dec. 29. 13:48
 15/24 anonim ***** válasza:
59%
#13 azért lettél lepontozva, mert nem normális dolgokat írsz, mert valószínűleg te nem vagy normális vagy csak szimplán egy büd.ös gyökér vagy. A macskáid nem találnak vizet másutt, mint a halsz@ros, esetleg növénytápos akváriumodban. Ilyet esetleg a hozzád hasonló egybites ír le, akárhonnan is szedted. Az állott víz aszt jelenti, hogy ha klórosabb a víz akkor pár percet, fél órát pihentesd, amíg kimegy belőle a klór, mert a macskák kényesek lehetnek ilyesmire. És akkor nem iszik, lásd a kérdező problémáját. Te meg direkt ellentmondasz itt az egyik válaszolónak, hogy ne cserélje naponta többször a vizet. Ez volt az óriási baj a lenullázott hozzászólásoddal. Van akváriumom is, de eszembe nem jutna ez az elmebeteg ötlet. A macskáimnak az egyik szobában (nálunk mindenhol van itatótál) egymás mellett kettő van, az egyik cica mindig azt választja amit frissen cseréltem.
2021. dec. 29. 14:05
 16/24 A kérdező kommentje:
4 es igen cicának való tejport vettünk. Holnap. Megyek és veszek olyan szökökutat hatha tetszik majd neki. A masik cica a csapbol iszik,mikor fürdök jön velem és a kézmosobol keri az inni. (persze előtte mindig alaposan kimosom kiöblizem nehogy veletlen szappanos legyen) most teszek le neki minden szobaba vizet egxikba csap vizat masikba bubimentes vizet. Enni se nagyon akkar amúgy de nála ez ugymond megszokot hisz mindig keveset keveset evvet pedig mi kirkjuk elé a kis adgjat inabb jobban esik neki az amit mi eszünk(nem kap mindnbol csak ami civanak vallopl főtt csirke mellstb) köszönöm a segítséget ha meg se iszik akkor azert elviszem dokihoz nehogy baj legyen. Én ugy tartom jobb félni mit megijedni
2021. dec. 29. 14:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

#16 Nekem is csinálta ezt a macskám, csak sajna ő veseelégtelen, tehát neki extra folyadék kell. Világ életében ő ivott kevesebbet, meg is lett az eredménye. A másik annyit ivott mindig is mint egy ökör:-), szóval nem igaz, hogy alapból nem isznak, egyedfüggő. S mivel mindig a gazdi látja legjobban, ha valami nem stimmel, te nem véletlenül látod, hogy nem iszik annyit, mint eddig. Hacsak nem kap több nedves tápot, akkor bizony erre figyelni kell. Visszatérve az én nem ivómra, én ugye infúziózom itthon 2-3 naponta, amikor nem ivott, akkor ment a tágított fecskendős kényszeritatás, nem volt választás. Nálatok természetesen szó nincs ilyenről, csak, ha orvos látta és ő utasít.

Úgy tudod megnézni, hogy elég hidratált-e, hogy megfogod/felcsippented és megemeled a grabancát. Nem a macskát, hanem a grabancát, mint egy sátor. Ha szinte úgy marad, vagy lassan megy vissza, akkor ott nagy gond van. A húslevest, szaftoskajás vizet, ásványvizet, állott/friss vizet, folyóvizet mind az állatorvosunk tanácsolta mikor nagy volt a baj.

2021. dec. 29. 14:41
 18/24 anonim ***** válasza:
47%

Te nagyon buta vagy 15ös. Ha van akváriumod akkor azt is tudod, hogy minimum 24 órát kell a vizet állni hagyni a heti 30%os vízcsere előtt, hogy kimenjen belőle a klór és az egyéb vegyszer. Fél óra max vízelőkészítővel.

Amúgy igen, szeretnek az akváriumból inni, amit én sem értek miért, mert nagyon rossz íze van annak a víznek pláne egy érett akváriumi víznek amiben már mennek a szűrőbaktériumok egy ideje. De a heti vízcseréhez előkészített vizet is szeretik ami minimum ahogy mondtam 24 órát áll.

És amúgy köszönöm jól vannak a macskáim már 12 éve, van itató kútjuk is, onnan isznak ahonnan akarnak.

És neked is hasonló jókat kívánok kedves barátom 😊. Jó példa vagy arra, hogy bizony iq alatt ne használjon az ember közösségi felületet.

Amúgy a videóban 7:20nál mondja a Bácsi. " A víz lágy, állott és nagy felületen hozzáférhető"

Segítek az értelmezésben nyugi. Nagy felület: pl egy nagyobb tál aminek a pereméhez nem ér hozzá a bajsza. Állott: nekem 2 órája van ott hanem pl 24.

Remélem így már sikerült megérteni, ha nem szólj elmagyarázom jobban 🙂

Kérdező, a macskád nem fog szomjan halni, iszik ha akar. Tegyél ki neki több alternatívát.

2021. dec. 29. 16:03
 19/24 anonim ***** válasza:
Tedd át a -macska- rovatba a kérdést. Ez itt a madár.
2021. dec. 29. 20:06
 20/24 anonim ***** válasza:
31%

“ Az állott víz aszt jelenti”

15-ös itt írta le magát. Bár van lejjebb. Legközelebb használd lsz. az “asztat” szót. 🤣

2021. dec. 29. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!