A cicám nem akar vizet inni. Bajt csinálok ha tejporoa vízzel itatom?
10es vagyok. Aki lepontozott annak ajánlom figyelmébe ezt a videót... Amit írtam elhangzik egy állatorvostól szóval nem tudom mi rosszat mondtam 😮.
#16 Nekem is csinálta ezt a macskám, csak sajna ő veseelégtelen, tehát neki extra folyadék kell. Világ életében ő ivott kevesebbet, meg is lett az eredménye. A másik annyit ivott mindig is mint egy ökör:-), szóval nem igaz, hogy alapból nem isznak, egyedfüggő. S mivel mindig a gazdi látja legjobban, ha valami nem stimmel, te nem véletlenül látod, hogy nem iszik annyit, mint eddig. Hacsak nem kap több nedves tápot, akkor bizony erre figyelni kell. Visszatérve az én nem ivómra, én ugye infúziózom itthon 2-3 naponta, amikor nem ivott, akkor ment a tágított fecskendős kényszeritatás, nem volt választás. Nálatok természetesen szó nincs ilyenről, csak, ha orvos látta és ő utasít.
Úgy tudod megnézni, hogy elég hidratált-e, hogy megfogod/felcsippented és megemeled a grabancát. Nem a macskát, hanem a grabancát, mint egy sátor. Ha szinte úgy marad, vagy lassan megy vissza, akkor ott nagy gond van. A húslevest, szaftoskajás vizet, ásványvizet, állott/friss vizet, folyóvizet mind az állatorvosunk tanácsolta mikor nagy volt a baj.
Te nagyon buta vagy 15ös. Ha van akváriumod akkor azt is tudod, hogy minimum 24 órát kell a vizet állni hagyni a heti 30%os vízcsere előtt, hogy kimenjen belőle a klór és az egyéb vegyszer. Fél óra max vízelőkészítővel.
Amúgy igen, szeretnek az akváriumból inni, amit én sem értek miért, mert nagyon rossz íze van annak a víznek pláne egy érett akváriumi víznek amiben már mennek a szűrőbaktériumok egy ideje. De a heti vízcseréhez előkészített vizet is szeretik ami minimum ahogy mondtam 24 órát áll.
És amúgy köszönöm jól vannak a macskáim már 12 éve, van itató kútjuk is, onnan isznak ahonnan akarnak.
És neked is hasonló jókat kívánok kedves barátom 😊. Jó példa vagy arra, hogy bizony iq alatt ne használjon az ember közösségi felületet.
Amúgy a videóban 7:20nál mondja a Bácsi. " A víz lágy, állott és nagy felületen hozzáférhető"
Segítek az értelmezésben nyugi. Nagy felület: pl egy nagyobb tál aminek a pereméhez nem ér hozzá a bajsza. Állott: nekem 2 órája van ott hanem pl 24.
Remélem így már sikerült megérteni, ha nem szólj elmagyarázom jobban 🙂
Kérdező, a macskád nem fog szomjan halni, iszik ha akar. Tegyél ki neki több alternatívát.
“ Az állott víz aszt jelenti”
15-ös itt írta le magát. Bár van lejjebb. Legközelebb használd lsz. az “asztat” szót. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!