Mikor kell kicserélni a macska almot?
Ha homokot használsz, az nagyon durván büdös lesz.
Egyébként nincs rá egzakt válasz, mindenkinél más módszer válik be, majd te is kitapasztalod idővel hogy mikor kell cserélni. Függ attól is hogy mennyit használja a macska (nekik is eltérőek a szükségleteik, mint nekünk embereknek), hogy mennyire büdösödik, illetve hogy meddig fogadja el. Vannak macskák akik újra és újra belemennek, és vannak akik nagyon finnyásak, ha már egy kis pisi van benne akkor nem hajlandóak belemenni.
Sokan beleöntenek egy egész zacskót és csak forgatják, tisztítják, hetekig kitart nekik.
Nekem személy szerint az vált be, hogy csak picit öntök a tálcába, és amikor valamit beleraknak, akkor cserélem az egészet. Egyrészt én itthonról dolgozom, azonnal tudok ugrani ha hallom hogy valamelyik kapar, másrészt a macskáimnak ez jön be. Ha nem teljesen tiszta az alom, akkor mellémennek.
A homok nem praktikus, iszonyat budos lesz es mivel nem csomosodik,hanem inkabb ragad, ezert naponta ki kene onteni az egeszet majd elmosni az alomtalcat is.
Vegyel bele inkabb csomosodo macskaalmot, naponta 2x (reggel-este) kiveszed belole a pisit meg a kakit majd pedig heti 1x kitakaritod teljesen es elmosod a talcat is.
En egy 10 kilos alom felet szoktam beleonteni a macska wc-be, igy, hogy csak a pisit es a kakit veszem ki belole, ez kitart egy hetig, azaz a nagytakaritasig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!