Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen csirkehúst adjak a...

Milyen csirkehúst adjak a cicámnak, mennyit, és milyen módon elkészítve?

Figyelt kérdés

Itt olvastam, hogy valaki csirkehússal eteti a cicáját. Melyik részét lehet / nem lehet adni? A nyakat nem veszélyes a sok csont miatt?

Megfőzve, kicsontozva? Kérlek segítsetek, mert egyáltalán nem tudom, hogy hogyan kell etetni színhússal, de szeretném.


2010. szept. 6. 02:44
 1/5 anonim válasza:
Igazából minden részét adhatod neki, csak NE legyen FŰSZERES. Esetleg egy pici só. Érdemes megfőzni is, ha eddíg még nem kapott nyers husit, mert a vadon, vagy vidének élő cicákkal szemben nincsenek hozzászokva, és hasmesést, esetleg mást is kiválthat nála. Egyébként vidéket a nagymamám mikor levágott egy csirkét, tyúkot, az emberi fogyasztásra annyira nem alkamas (pl.: bél) részeit nyersen adta az állatnak, soha semmi baja nem volt tőle...
2010. szept. 6. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha csak ritkán adod, akkor mindegy hogy hogyan. Viszont ha főzöd, akkor a csontot ne add oda neki.


Ha hosszabb távon csirkével eteted, akkor kizárólag nyersen, minden részét felhasználva, a húst apró darabokra vágva, a csontot és a belsőséget ledarálva. (Diétás menünél a bőrt eldobhatod.)


Ha nyersen adod akkor 2 hétnél tovább ne legyen a fagyasztóban, tálalás előtt 2 napnál tovább ne legyen a hűtőben, és 0,5-1 óránál tovább ne legyen a tányérján.


Nyers hús elkészítésénél és a tárolásánál a higiéniára vigyázni kell, sokkal inkább a saját érdekedben, mint a macskáéban: húsevőként a macskának rövid a bélrendszere, gyors az anyagcseréje, ezért a szalmonella és az e-colli kevésbé veszélyes rá. (De azért ne maradjon a tányérján nyers hús órákig, mert az már veszélyes).

2010. szept. 6. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. nem nyerset adok neki, mert sose evett még olyat. ráadásul elég érzékeny a gyomra.
2010. szept. 6. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha érzékeny a gyomra, akkor nincs választás: nyersen KELL hogy add. Macskánál az a gyomorkímélő menü.


Évmilliókon át így ették, erre specializálódott a szervezetük. Ráadásul ebben van meg érintetlenül, és a macska számára könnyen emészthetően az összes tápanyag. Amit a főzés/sütés kiöl.

2010. szept. 10. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, az elkészítés:

Hozzávalók:

0,5kg csirkecomb, 10dkg szív, 5dkg máj, 1 tojássárgája, 1,3dl víz, 0,5 teáskanál só, 2 kapszula E vitamin (=200IU), 1 kapszula B vitamin komplex, 15ml lazacolaj, 1 teáskanálnyi immunerősítő

Elkészítés:

1. Kicsontozott húst apróra ("macskafalatnyira") vágni.

2. A csontot a szívvel és a májjal ledarálni.

3. A többi összetevőt a vízzel összekeverni.

4. Összekeverni az 1-3-ban elkészített dolgokat.


Ez lényegében a catnutrition.org barf menüjének magyarított, és kb. néggyel osztott (egy hétre elég) változata.

2010. szept. 10. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!