Hogyan tehetem érdekesebbé a cicám életét?
Lakásban lakom a cicámmal (házimacska), ahol nem éri őt annyi inger, mint hogyha a szabadban lenne. A lakásban védve van bizonyos tényezőktől, amelyektől a kinti cicák nincsenek, de úgy gondolom, hogy cserébe unalmasabb élete van. Az olyan "alap" dolgokra, mint interaktív játékok, minőségi táp, tiszta alom, stb. odafigyelek, de ezek magukban kevésnek tűnnek. A játékokat szereti, de viszonylag hamar elunja őket.
Hogyan tehetném érdekesebbé, szórakoztatóbbá az életét? Ha kutyám lenne, elvinném sétálni, de a macskák esetében vitatott, hogy jó-e megsétáltatni őket. Milyen szórakozási lehetőségek vannak a cicák számára? Az interneten már végeztem kutatást (kevés sikerrel), hátha van valakinek jó ötlete és/vagy személyes tapasztalata. Köszi!
Ha nem magasan laktok, akkor nagyon szeretnek az ablakból nézelődni. Persze a megfelelő óvintézkedések mellett, mint macskaháló, vagy legalább erős szövésű szúnyogháló. Az én cicám a földszintes lakásban még éjjel is sokszor az ablakban volt, pláne, ha télen a meleg radiátorról tudta ezt tenni.:)
Esetleg akvárium, lefedve, hogy ne nyúlhasson bele. Azt is szeretik.
A hámmal sétáltatást kevés macska tudja megszeretni, legfeljebb ha kiskorától hozzá van szoktatva.
Nem minden macska igényel annyi ingert. A barátnőm macskái teljesen jól elvannak, nem igazán érdekli őket semmi csak legyen kaja, a sok drága játék pénzkidobás volt. Az én cicám igényel napi 1-2 óra sétát, kicsi korától hámmal sétáltatjuk. Korábban társas házban laktunk, macskahálós ablakból szerette nézni a kint játszó gyerekeket, a kutyasétáltatókat is. Most kertesben lakunk és van macskabiztos kerítés, éjjel több órát kint nézelődik, fog egeret stb. Persze a hideg időben leginkább a fotelben szunyál.
Rengeteg játékot vettem neki, de a kedvence még mindig egy botra kötött pamut pompon amit kifulladásig képes kergetni. A sok labda, műegér, igyó-bigyó meg ment a cicamenhelynek mert nálunk csak porosodott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!