Helyesen járt el az állatorvos? Vigyük másikhoz a cicánkat?
Elkezdett vakarózni, kopaszodni a macskánk, véresre, sebesre nyalja magát.
Elvittük orvoshoz, azt mondta, be van gyulladva a bűzmirigye, kinyomkodta, kapott szurit. Visszavittük kontrollra, az elmúlt neki, de mégsem szűnt meg a probléma.
Ugyanúgy vakarózott stb. Megint elvittük, arról volt szó, hogy vesznek mintát a bőréről, éhgyomorra menjünk. Na hát nem vettek mintát, csak azt mondták, hogy valószínűleg allergiás. Nem vesznek vért sem, mert a macskák általában a csirke fehérjére allergiásak. 2 hónapig kapjon hipoallergén tápot, ha nem javul, vigyük vissza. Azt mondta egy allergia vizsgálat 80-100 ezer Ft körül mozog. Az sem éppen olcsó, hogy megvizsgálja a macskát. Már több 10 ezret ott hagytunk és érdemben nem történt semmi változás.
November 19. óta eszi a hipoallergén tápot. Egyelőre semmi változás, ugyanúgy vakarja, nyalja magát véresre, sebesre. Azt mondta ugyan az orvos, hogy idő kell, amíg kiürül belőle az allergén anyag. Nagyon csúnya kopasz szegény.
Vigyük másik orvoshoz?
Köszönöm szépen a válaszokat. Mondta az orvos azt is, hogy környezeti tényezőre is lehet allergiás. Nem történt semmi változás. Nem kaptak új bútort, tálat, ugyanazzal mosok, mosogatok, mosok fel, mint eddig.
Nem tudom mi történhetett. Nyáron lesz 3 éves cica, eddig semmi baja nem volt. Amúgy teljesen jól van, jó kedvű, játékos, hízelgő.
Nem csak ételallergia lehet hanem környezeti is (poratka, tisztítószer stb).
A mi cicánk csirke allergiás, eliminációs diétával derült ki mert a teszt tényleg nagyon drága. Egyébként leggyakrabban a halra allergiásak, nem a csirkére.
A tünetek elmúlása hetek, hónapok is lehetnek, de a vakarózásnak csökkenie kellene.
Stressz is okozhatja egyébként a túlzott nyalogatást, valamilyen jelentős változás a környezetben, új személy, új állat, felborult napirend stb.
Gondolom Royal Canin hipoallergén tápot veszitek, az jó is, de hosszú távon én nem adnám a sok szója miatt. Ha kiderül hogy tényleg csirke az okozó, vannak jó csirkementes normál tápok amik olcsóbbak is és szerintem tápanyagilag kielégítőbbek.
15.-re.
Mi? Én nem vagyok állatorvos, és sosem írtam sehol, hogy az lennék.
Csupán emlékszem, hogy volt már itt állatorvos válaszoló, aki jó válaszokat adott, csak mindig törölték a válaszait.
17.-re.
Ha engem lepontoznak valahol 0%-ra, akkor automatikusan én is lepontozok ott mindenkit.
Ez azóta is a büzmirigy, de lehet, hogy allergiás macska?
Felmerült a rühösség a válaszoloknál, ami akár lehet tényleges ok is.
Ha eddig nem akkor szerintem tegyél rá Advocate spot-ont, az minden élősködő ellen jó, böratka ellen is (az okozza a rühöt), illetve ha bolhaallergia, a bolhákat is elintézi.
Viszont, ha a állatorvos allergiát gyanít, nem irt ki histamine-t allergia tünetei ellen? (vakaródzás, például)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!