Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska miért is nem kártevő...

A macska miért is nem kártevő státuszban van?

Figyelt kérdés
Nem a normálisan otthon tartott , ha nem az utcán túlszaporulatban lévő elvadult példányok? UGyanúgy károsítják az élővilágot, a madarakat , a környezetet, a vadmacskapopuláció fennmaradását veszélyeztetik, ahogy sok más állatét is. Miért nem lehet őket írtani, ha egy rágcsálót, őzet vaddisznót lehet? Túl vannak szaporodva ugyanúgy vagy rájuk nem vonatkozik az állományszabályozás?

2021. nov. 17. 11:19
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
21%

Azt felejtetitek ki a képletből, hogy ha az ember nem nyúlt volna ennyire bele a kóbor macskák életébe (etetik őket, ráadásul nagy állatvédők, de ivartalanítani már vonakodnak), akkor nem is élné meg a felnőtt kort az összes kölyök. Fel tudná nevelni egyet vagy kettőt. Ha kandúrok támadják be (ilyen is van, ja nem rejti el jól őket) akkor csak egyet tud kimenteni, mert mire vissza ér a többi már sehol sincs (igen, megeszik), vagy meghalt (megölik, hogy a nőstény újra hajlandó legyen párzani). Ha az ember nem nyúl bele a természetbe, akkor az egyensúly megmarad, nem lenne túl sok macska.

A másik, ha fel is párzik, ha nincs érezve az se biztos hogy elleni fog, mert előbb halnak meg benne a kölykök, így a nőstény se lesz hosszú életű. Igen kegyetlen, de ez a természet. Ahogy egy ragadozó is rémes halált halhat, úgy egy madárka is. És ha nincs etetve akkor nem fog hobbiból, játékból ölni, mert örül ha jól lakik, és inkább pihen hogy a lehető legkevesebb kalóriát használja fel. Meg kimozogja magát vadászat közben is.

2021. nov. 17. 21:00
 32/34 anonim ***** válasza:
Lehet ajjas dögnek tűnök, de én azt sem értem meg amikor féllábú, élete végéig beteg macskákat szednek össze az utcáról, több százezret költenek rájuk aztán jóhiszemű állatbarátokra sózzák őket, aztán verik a mellüket h ők milyen jó emberek... aztán meg kuncsorognak a facen h jaj ennyi volt az orvosi ktg, segítsetek! Igaz a macska v bármi amire egy vagyon költöttek jóllehet csak a menhelyet gyarapítja majd de lényegtelen... sajnálom őket, tényleg, de van egy pont amikor már nem menteném őket.
2021. nov. 26. 19:41
 33/34 anonim ***** válasza:

Egyet értek én is kérdezővel.

Tényleg negatívan hat az állatvilágra hiába herélteted ki.

Lehet hogy kellene ilyen szövetkezet féleség akik lövik a macskákat meg járnak faluról falura vagy nem tudom xd

Én lőni nem tudnám őket de valamit kezdeni kellene ezzel is.

2022. szept. 19. 13:51
 34/34 anonim ***** válasza:

Utóbbi vagyok

Meg ez jutott eszembe erről hogy akkor esetleg a macskákra is kellene adót kiszabnia mint a kutyákra.Ezzel lehetne valamit korrigálni az ügyön szerintem.

De akkor megint ott van a helyzet a vidéki macskákkal.Ki járna oda az isten háta mögötti helyekre ellenőrizni a macskákat.Szerintem senki.Lehetne ez a megoldás és plusz az ivartalanítás.

Én nekem ez lenne logikus.

2022. szept. 20. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!