Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért kerül elő minden válaszb...

Miért kerül elő minden válaszban az ivartalanítás? A szomszéd cicája nem élte túl.

Figyelt kérdés
2021. nov. 17. 02:51
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Mert ezzel akarják csökkenteni a születendő kölykök számát. Országosan, ezért az egyéni tragédiák senkit sem érdekelnek. Sajnos.
2021. nov. 17. 03:23
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Az ivartalanítás egy nagyon régi bevett szokás. Vidéken a mai világban óhatatlanul felmerülő dolog ma is.

Maradjunk a macskáknál, ha ez lett felhozva.

Nagyvárosokban megoldható, sőt nincs is más alternatíva, mint az, hogy a cicus a lakásban van, alom tálca miegyéb. Ha rendesen van takarítva senki sem érez kellemetlen szagot. Cica nincs veszélyben.

Vidéken viszont az ember, ha teheti kiengedi a kertbe szaladgálni szegényt, hisz ez volna a valódi élettere.

Viszont így csavarognak, a lánycicus így kölköket szül, sűrűn / hová adod a kis kölköket/, a fiú cica verekszik, megsebesül, esetleg távolabbi szomszéd megmérgezi stb. Sokan ezen dolgok miatt ivartalanítják a cicákat.

Én állategészségőr/felcser/ vagyok. Ha az ivartalanítást egy tisztességes szakember végzi, ott nem szabad gondnak lenni. Több tucat ivartalanítást végeztem, velem együtt sok szakember és nem szokott gond lenni.

Ettől függetlenül persze én is azt mondom, hogy nem természetes beavatkozás, de megértem azokat akik féltik a kedvencüket és így próbálják meg biztonságukat fokozni.

2021. nov. 17. 03:50
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
2 De szép nevet adtak a sintéreknek. Mennyivel jobban hangzik, hogy állategészségőr😁
2021. nov. 17. 04:37
 4/8 anonim válasza:
93%
Mert a felmerülő problémák jelentős részére a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. Igen, van kockázata, ahogy minden egészségügyi beavatkozásnak, de statisztikailag a várható hasznok mellett (lsd. 2. válaszoló) eltörpülnek a kockázatok. Sajnos tudom, hogy a statisztika és a minimális kockázatok a legkevésbé sem érdeklik azokat, akiknek a kedvence pont a kevésbé szerencsések közé került, ettől ez még nem változtat azon, hogy az ivartalanításra szükség van, és jóval több állatot kéne ivartalanítani.
2021. nov. 17. 06:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy állat ivartalanításával egy csomó másik halála kiküszöbölhető.

Sajnos mindem műtétnek van némi kockázata, de legalább ekkora kockázattal jár a folyamatos fialás, a méhgyulladás, a tüzelés miatti verekedések, sérülések következményei, arról nem is beszélve, mennyi kölyök pusztul el fiatalon.

2021. nov. 17. 06:48
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

re.3

??? Nagyságrendekkel több élet született a beavatkozásom /inszeminátori/ által, mint ahány állatot megfosztottam a kölöknevelés örömeitől.

Arról pedig, hogy a szakmámnak ez a hivatalos elnevezése, nem én tehetek.

Viszont a sintér szót kikérem magamnak!!!

2021. nov. 17. 06:49
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom elmondani, hogy az utóbbi 10 évben hány kutyát és macskát vittem ivartalanításra és egy sem halt bele...igaz, az én dokim műtét előtt kivizsgálja az állatot, hogy egészséges-e.

Így derült ki, hogy a kutyámnak nem javasolja a műtétet, mert nem jó a szíve és nem biztos, hogy felébredne az altatásból.

De ha olyan orvoshoz vittem volna, ahova a szomszédod macskája került, akkor lehet nem élne már.

2021. nov. 17. 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
76%

Mert még mindig humánusabb, mint évi 2-szer agyoncsapni a kölyköket....

Vagy mint a szomszéd fialtat, aztán mikor nagyobbacskák, széjjel ereszti, nem ad nekik enni, belerúg, elzavarja őket otthonról, aztán szegények próbálnak bekéretőzni valahova. Aztán "nem az én macskáim, feljelentelek rágalmazásért".

2021. nov. 17. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!