Szeretnék egy cicát (bengáli) venni a macskavaros.hu-ról. Ezen az oldalon tényleg csak igazi, ellenőrzött tenyésztők vannak?
Kedves kérdező!
Én bengáli macskákat tenyésztek. A törzskönyv lekérése pontosan 2500.- Forintba kerül. Aki törzskönyv nélkül akar adni macskát olcsóbban, ott szerintem valami nem stimmel.
A macskavárosról még én sem hallottam, de jó ötletet adtál! ;-)
Ha cicát vásárolsz, figyelj arra, hogy a szülők tesztelve legyenek a fajtára jellemző legfontosabb genetikai betegségekre (ebben az esetben ez PRA-b és PKDef). Ha a szülők nincsenek tesztelve, már ki sem adják a cica törzskönyvét. Egy tenyésztő adásvételi szerződéssel, számlával, egészségügyi garanciával adja a cicát.
Mindezek mellett, a bengálinál kiemelten fontos, hogy hol nőnek fel a cicák! Ha nincs velük eleget foglalkozva, akkor vadak, félénkek lehetnek.
Kedves 12.-es válaszoló!
Köszönöm szépen a választ, ezekre a tesztekre külön is rá fogok kérdezni. Nemsokára úgy alakul az életem, hogy lesz elég időm foglalkozni a cicával. Amúgy gondoltam, és most meg is kaptam a megerősítést, hogy amíg kevés az időm, nem jó ötlet hazahozni egy kis bengálit.
Annak meg külön örülök, hogy én is adtam egy jó ötletet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!