Kezdőoldal » Állatok » Macskák » FIP-es macska embert ugye nem...

FIP-es macska embert ugye nem fertőz?

Figyelt kérdés

2021. nov. 3. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Nem
2021. nov. 3. 16:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi
2021. nov. 3. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk azt azért leírom, hogy a fip sokáig elvan a lakásban és akár rajtad, a ruháidon, mint hordozó felület, tehát te viszont más állatokat megfertőzhetsz, ha nem fertőtlenítesz mindent az új állat érkezése előtt. Az alomtálca, kajás edény, fekhely a legfertőzőbb. Makacs vírus, csak többszöri fertőtlenítéssel tűnik el.

Alapvetően karmolással és harapással terjed, de előfordulhat kontakt fertőzés is a közösen használt, nyálazott, csócsált cuccokkal!

2021. nov. 3. 16:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi. Másik állat nem lesz, de akkor engem nem fertőzhet meg.
2021. nov. 3. 17:36
 5/9 anonim ***** válasza:
6%
Mi az a fip?
2021. nov. 3. 17:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha van kutyád/macskás őszintén kívánom, ne is tudd meg
2021. nov. 3. 18:31
 7/9 Cica barát válasza:
100%
Kutya? Én úgy tudtam hogy a FIP az csak macska betegség, hogy csak macskáról macskára terjed! Még nem halottam kutyáról amely FIPes lenne.
2021. nov. 4. 06:53
 8/9 Cica barát válasza:
100%

5/7anonim: Mi az a FIP?

fertőző hashártyagyulladás a macskák egyik leggyakoribb halálos betegsége, amelyet a koronavírusok közé tartozó úgynevezett FIP-vírus okoz. Ez a kórokozó ritkán fertőz: az állatok legtöbbször a vele közeli rokonságba tartozó FEC-vírust veszik fel, amely a szervezetükben képes átalakulni a halálos kórt okozó FIP-pé.

2021. nov. 4. 06:56
 9/9 A kérdező kommentje:
7. Én úgy tudom hogy kutyát is Fertő, de nem vagyok állatorvos
2021. nov. 4. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!