Mi történik a kiscicákkal, akik ilyenkor hidegben születnek kint?
Akkor bele kellett volna írnod a kérdésedbe, hogy a szomszéd macskája, vagy xy macska idefialt, mi lesz ilyenkor. Persze hogy ilyen információ hiányában TÉGED fognak betámadni a válaszadók, mivel azt feltételezik, hogy TE tartod helytelenül a jószágot.
Személyem szerint ez a vénasszonyos nyár bekavart nekik is. Bár úgy tudom van olyan macska, aki 2-3 hetente ivarzik, legalábbis a benti cicánk ilyen volt ivartalanításig. A hím meg benyomhatott neki, és most fialt le.
Szélvédet helyen ha van valmi odojuk akkor valoszinű különösebb gond nélkül kibirják. A rendelkezésre állo táplálék és egyéb állatok/macskák befolyásolják a legnagyobb mértékben a tulélésük.
A macskák ivarzása nagymértékben füg a rendelkezésre állo kajától. Régebben meg télen diétán voltak igy kismacska se let.
Anyósom a pincében eteti a macskákat pont ezért. Mondjuk én a szabadtartás ellen vagyok, mert ezek is elmászakálnak és féltem őket, de nem hallgat rám. Neki a macska egérfogónak van nem házikedvencnek, max a pincébe mehetnek be. Ott is kapják a kaját, mert amúgy az összes környékbeli szabadtartású idejárna enni.
Amúgy az anyamacska megoldja, általában szélvédett melegebb zugot keres, legyen az pince vagy padlás és a kölyköket is költözteti, ha talál egy jobb helyet. Nagyszüleimnél volt ló, meg hatalmas szénaboglya, mindig az alá ellett a macska vagy bebújt a szénába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!